Wpis z mikrobloga

LECZO

składniki:
- 6 średnich cukinii,
- 2 duże cebule,
- 0,5 kg pomidorów malinowych,
- 4 czerwone lub żółte papryki,
- 3 łyżki przecieru pomidorowego,
- 2 kiełbasy podwawelskie,
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz cayenne

wykonanie:
W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną w paski paprykę. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię. Doprawiamy solą. Dusimy do miękkości. Pomidory nacinamy, sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do cukinii. Cebulę kroimy w piórka, kiełbasę w kostkę. Smażymy na rumiano. Dodajemy do warzyw. Przeciskamy przez praskę czosnek. Mieszamy całość i doprawiamy pieprzem. Dusimy ok. 15 min. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 min. Podajemy z ryżem lub grzankami. Smacznego! :)

#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #foodporn
Pobierz
źródło: comment_Xrwwn4vaImvwRnfU92ZFxo6Zq1FgLr8F.jpg
  • 9