Wpis z mikrobloga

Myslicie ze jesli sie uczylem intesywnie 4 miechy javy, ogarniam dobrze podstawy to mam szanse na wakacyjny staż w jakiejs firmie w Krakowie? jestem zmotywowany i jestme przekonany ze taki staż może mi dać 100% wiecej niz jakis tutorial czy przeczytana książka. Co sądzicie o tym? Aha no i chcialbym zarobic na prawko :)
#staz #krakow #it #java
  • 19
@pull-ups: nie idź na staż tylko od razu na Juniora, tam się jeszcze więcej i szybciej nauczysz. Jedyne co musisz to przekonać na rozmowie kwalifikacyjnej że to nie chwilowa zachcianka tylko naprawdę chcesz i będziesz się uczył pod czyimiś skrzydłami (ofc za kasę pracodawcy).
@pull-ups: mój niebieski robił jakieś małe projekty i wrzucał na githuba żeby mieć o czym mówić na rozmowie :) spróbuj z kalkulatorem na przykład ;) poza tym w sieci są przykładowe pytania jakie padają na rozmowie, spróbuj zebrać i opracować, w ten sposób łatwo usystematycznisz wiedzę teoretyczną.Nie bój się wysyłać cv i próbować, mój niebieski zaczął w wieku 32lat i choć na początku było trudno to potem jest już z górki
@pull-ups: #!$%@? znajomosci, nie ma #!$%@?... najlepsza robote dostaniesz po znajomosciah. I co z tego ze ja, smiec z podkarpacia tak uwazam... po znajomosciach dostaniesz fuche na najlepszych warukach i #!$%@?... wychowanie ciul, wyksztalcenie ciul, liczy sie to co i kogo znasz
@pull-ups: wysyłasz cv, chodzisz na rozmowy i z każdą kolejną uczysz się więcej. Nie musisz mieć znajomości jeśli masz wiedzę i potrafisz to pokazać na rozmowie. Nie uda się dwa razy ale za trzecim czy czwartym. Uwierz w siebie :)