Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Pewnego dnia Maciej włączył wszystkim bordowym użytkownikom Wykopu możliwość trwałego banowania innych użytkowników niezależnie od ich poziomu w rankingu. Jedynym ograniczeniem jest fakt iż istnieje możliwość rozdawania jedynie 100 banów dziennie.
Pytanie : ile czasu minie od uruchomienia tej funkcjonalności, do całkowitego zbanowania wszystkich uzytkowników Wykopu (zakładając, że ostatni na placu boju banuje sam siebie).
#zagadki #logika
Rzecz jasna odpowiedzią jest "taka sytuacja nigdy nie nastąpi", ze względu na to iż ludzie będą zakładali nowe konta. Najbliższy odpowiedzi był @bardzospokojnyczlowiek: - gratulacje. ;]
Dobry pomysł :D
Asumpcja. Dowody
Asumpcja. Dowody ?
A i mam też przesłankę: przestaną zakładać, bo się plotka rozejdzie że tu wszystkich banują.
"Logika (gr. λόγος, logos – rozum, słowo) – wedle klasycznej definicji – nauka o sposobach jasnego i ścisłego formułowania myśli, o regułach poprawnego rozumowania i uzasadniania twierdzeń. Jako taka wraz z retoryką logika stanowiła część filozofii
Jedynka, siadaj ! ;p
Nie zgadazam się z jedynką i wychodzę z klasy :]
:]
1. na studiach nie ma jedynek, a ją mi Pan postawił.
2. Zadał Pan zadanie matematyczne z rozwiązaniem
Mam nadzieję, że chociaż tyle z logiki pan wykuł, żeby potrafić powiązać ze sobą te dwa fakty. ;]
Proszę nie chować urazy, gdyż ja jej nie mam.Działam dla Pana dobra i z pewnością będe Pana odwiedzał na oddziale zamkniętym. :]
Nie, to nie będzie nikt z pańskiej rodziny. Będzie to mój człowiek, który celuje z obrzydliwie wielkiego gnata do pańskiej rodziny, leżącej na ziemi, powiązanych w tzw "kiełbasy". Ode mnie zależy czy czlowiek ten wyjdzie z pańskiego domu z pustym magazynkiem, czy pełnym.
Your call
:]
Bo cały czas będą pojawiać się nowi członkowie. To zupełnie tak jak w Pańskim zadaniu z "matematyki". :)) . Chybaż nie podwazy Pan tego logicznego argumentu ? :)