Aktywne Wpisy
zeszyt-w-kratke +26
Poznałem dziewczynę na #tinder widzieliśmy się 3 razy (były to długie spotkania po 5-6 godzin) jest mega sympatyczna i miła. Ogólnie od początku byliśmy nastawieni na szukanie dłuższej relacji. Widzieliśmy się tylko 3 razy ze względu na to, że ona wyjeżdża na studia do innego miasta. W piątek napisała mi, że chce mnie zaprosić do swojego domu rodzinnego na jej imieniny i jej imprezę rodzinną gdzie będą jej rodzice, brat z żoną
dawig123 +6
Nie popieram działań Rosji ale słowa papieża o negocjacjach z Putinem dały mi do myślenia i mam do was pytanie, po cholerę my poszerzamy Nato, skoro Putin wprost powiedział, że ekspansja nato zakończy się wojną? My chcemy komuś na złość zrobić, czy cieszycie się z tego, że zgnijecie w okopach? Powinniśmy dążyć do utalenia rozejmu, który pozwoli na zostanie nato i Rosji tam gdzie te były od lat, tymczasem nasi politycy codzień
#horror #thriller #film #filmnawieczor // Tag autorski: #crystalhills
Na zatoce pojawił się wreszcie Split w dobrej jakości, więc od razu zassałem z połykiem.
Mimo, że filmy Shyamlayanlnanana omijam szerokim łukiem, zwłaszcza po #!$%@? The Visit, to tego jako psychofan McAvoya po prostu nie moglem przepuścić.
Jak sam tytuł wskazuje, główny bohater ma split personality, czyli po naszemu rozdwojenie osobowości. Tylko zamiast rozdwojenia typ mieści w sobie... 23 różne osobowości. W tym m.in. dziewięcioletniego chłopca, czy na przykład kobietę. No i przede wszystkim psychopatę, który porywa trzy nastolatki i przetrzymuje je w jakimś podziemnym bunkrze. Do tego wszystkiego kilka osobowości głównego bohatera czci i żywi ostatnią osobowość, do której odnoszą się jako "The Beast".
Więcej opisywał nie będę, jako ekspert od horrorów na wykopie zaraz obok @sejsmita, musicie mi po prostu zaufać.
A tak swoją drogą, to był już podobny film z Julianne Moore, 6 Souls gdzie pacjent odgrywał 6 różnych osobowości, z różnymi wspomnieniami, akcentami, i oczywiście zachowaniem. Nie umywa się on jednak do Split.
No i jak już mówiłem lub nie, McAvoy to #!$%@? geniusz, obok Fassbendera to imo nadzieja młodego pokolenia aktorów. Ale ja się nie znam na filmach.
Dorzucę jeszcze tag #plakatyfilmowe, bo wydaje mi się dość ciekawy i kreatywny.
Komentarz usunięty przez autora
A po trzecie primo, to się w pełni zgadzam. Zacny film, chyba że ktoś się spodziewa wartkiej akcji to może się rozczarować.