Aktywne Wpisy

whitewolfik +503
Zauważyłem, że jest podejrzanie cicho na polu sąsiada. Nie ma wydeptanej ścieżki, nikt nie przechodzi, nie przejeżdża. Nie ma śladu korzystania z wyznaczonej przez sąd drogi koniecznej. Małe podpytanie w gminie i już wiadomo dlaczego.
Sąsiad, po którego polu została wyznaczona służebność najpierw złożył wniosek o uzasadnienie postanowienia, a następnie nie czekając odwołał się od wyroku. Od pół roku nie ma ani uzasadnienia, ani żadnej informacji z sądu w temacie dalszego postępowania.

vieniasn +78
właśnie mi się przypomniało że takie coś kiedyś istniało
całe dzieciństwo mleko w workach i tego używać nie umiałem ciągle coś się rozlewało albo źle rozciąłem
barachło przeklęte słusznie minione
całe dzieciństwo mleko w workach i tego używać nie umiałem ciągle coś się rozlewało albo źle rozciąłem
barachło przeklęte słusznie minione
źródło: temp_file7909299467402898033
Pobierz

No dobra, to czekamy aż się znowu pojawi aby przynajmniej zobaczyć ciut więcej niż MAC (który może być fałszywy, ale wygląda ok).
Ogólnie chyba muszę trochę monitorować... ech, znowu skrypty trzeba napisać... :(
Nie, na chwilę obecną nie zmienię hasła - chcę wiedzieć kto to. A w ten sposób tylko spłoszę.
Tak, na 100% miałem intruza, bo próbował się dostać za pomocą FTP do routera... z sieci wewnętrznej.
Ostatnia jego wizyta 4 dni temu... ciekawe ile będzie trzeba poczekać.
#security #wlamaniedowladka
@Felonious_Gru: tak sobie myślę, że to nie musiało być włamanie, ale to hasło z SSID już jest... 4-5 lat. Mogłem kiedyś udostępnić któremuś sąsiadowi a on ma np jakiegoś wirusa... co i tak dobrze by było się dowiedzieć który to i zmienić hasło :)