Wpis z mikrobloga

OGŁOSZENIE PARAFIALNE
Wypadałoby w końcu zorganizować kolejny turniej z serii WYKOP CUP. Turniej w końcu wraca po wieloletnim odrzuceniu, zaszczuciu i zejściu do kanałów historii wykopu :) Jedyny taki turniej gdzie spotkać mogą się wszystkie rangi i grać ze sobą na równym poziomie. Będzie to 4 edycja tego prestiżowego turnieju, z racji pory roku, zwana Edycją Wiosenną :D A teraz wszystkie potrzebne informacje.

By zapisać się w turnieju musicie mi podać: aktualną rangę, rasę i battletag. Jeśli nie macie rangi, to rozegrajcie mecz kwalifikacyjny ;D

Istotne uwagi:
- obserwować tag #sc2turniej
- turniej wystartuje 9 maja
- zapisy będą trwać do 5 maja
- rundy będą trwały tydzień (od wtorku do wtorku, tak jak w poprzedniej edycji)
- będzie obowiązywał mappol z nowego sezonu
- nawet jeśli jesteś tak słaby, że po rozegraniu 5 meczy kwalifikacyjnych blizzard nie przydzielił Cię do żadnej ligi, to i tak warto zagrać :D
- konta utworzone po tym poście nie biorą udziału
- dokładne zasady podam po wybraniu systemu rozgrywek

A teraz odnośnie jak będzie wyglądał system rozgrywek. Mam 3 typy:
1 typ - standardowa drabinka i drabinka przegranych, no ogólnie standard.

2 typ - kilka grup po 4 osoby, gdzie każdy gra z każdym i potem playoffy (bez drabinki przegranych). Gracze zostaną rozprowadzeni pół losowo*. Do każdej grupy zostanie przydzielona osoba z największą rangą (grandmaster, master, diamond), średnią (platyna, gold) i dwóch graczy z niższych rang (silver, drewno). Wiadomo, że dysproporcje mogą się różnić, ale wszystko będzie wiadomo dopiero, jak będę znał ilu graczy bierze udział.
W tym systemie chodzi mi o to, żeby słabsi gracze mogli rozegrać również wyrównane mecze. Pomysł może gupi może nie, nie wiem. Dlatego robię ankietę by poznać wasze zdanie, który system lepszy.

3 typ - to samo co typ drugi, tylko bez udziwnień z układaniem wg rang i z pełną losowością.

* losowania odbędą się wśród określonych rang.

#sc2turniej #sc2
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kolorowy_jelonek: W sumie bym zagrał 4fun, teraz mam silver ale po kilku grach będzie plat-dia (szkoda że gram jak parówa).

Też chyba wolałbym 2 typ, chociaż rozkład zapewne będzie wyglądał ciut inaczej bo z tego co pamiętam na samym ladderze bronze to 10%, a silver 20% graczy.
  • Odpowiedz