Wpis z mikrobloga

Привет!

Usłyszałem złą widomość: dzisiaj w nocy w Łucku ostrzelano polski konsulat.
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-w-nocy-ostrzelano-polski-konsulat-w-lucku/c7e8y59

Jako obywatel Ukrainy, zamieszkały w Polsce, mogę tylko przeprosić za takie działania radykalnych ukraińskich meneli.
Również proszę nie utożsamiać wszystkich ukraińców z takim marginesem, to są działania małej radykalnej grupy osób.
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Synethic223: Przeciętna osoba nie może posiadać b--ń palną. W tej kwestii przepisy są podobne do polskich, ale przez konflikt na wschodzie rzeczywiście zwiększyła się ilość osób posiadających b--ń.
  • Odpowiedz
@wschodnik: Ale to nie b--ń zabija. Ja jestem zwolennikiem posiadania ale przynajmniej testy psychologiczne i zajecia na strzelnicy. B--ń bez pozwolenia powinna byc karana.
  • Odpowiedz
@wschodnik: rzeczywiście, bardzo dobrze, że ludzie na Ukrainie nie mieli broni, bo jeszcze przyszło by im do głowy bronić swoich domów przez zielonymi ludzikami. Coś nie do pomyślenia.
  • Odpowiedz
@wschodnik: Przepraszając nieświadomie podważyłeś ukraińska propagandę na wypok.lp. Pozwól że cie uświadomię: to nie byli Ukraińcy a Rosjanie, wszystkie działania ukraińskie przeciwko Polsce to rosyjska propaganda.
  • Odpowiedz
@wschodnik: mam prośbę do wszystkich Ukraińców w Polsce, ale nie chce wchodzić w konflikty z osobami które widzę codziennie, szczególnie że łatwo się obrazaja --- propaguj ja między swoimi:

Okazuje się minimum szacunku innym ludziom i nie rozmawiajcie "po swojemu" wśród innych. Trzymacie się wiecznie tylko w swoim gronie (pomimo że wszyscy was lubią) - spoko, gadajcie po swojemu. Ale jeżeli jemy razem obiad albo siedzimy we wspólnym gronie to
  • Odpowiedz