Wpis z mikrobloga

Jak to z "bezinteresownym" Saryuszem było.

O eurodeputowanym, Jacku Saryusz-Wolskim zrobiło się głośno podczas zakończonego sromotną klęską PiS szczytu UE, na którym mimo komicznych wybryków delegacji Szydło przewodniczącym Rady Europejskiej wybrano ponownie Donalda Tuska.

W ostatniej chwili kontrkandydatem wylansowanym przez Kaczyńskiego jako "polski" (aby dyskredytować pozycję Rudego jako Polaka) został właśnie Wolski. Sprawę miał przyklepac Viktor Orban, ale wyrolował "wielkiego stratega".

EPP (frakcja w Parlamencie Europejskim do której należał Wolski) także wyrzuciła go ze swoich szeregów, a w końcu został usunięty również z szeregów PełO.

Klęskę poniósł Wolski - Saryusz, karakana emisariusz.

Ale nie do końca... Jeśli ktoś myśli, że ów "polski kandydat" zrobił to wszystko za nic - jest w błędzie. Po wszystkim pytany przez dziennikarzy o swoją beznadziejną sytuację Wolski odpowiadał:

Wiedziałem ile kosztuje ten "reytanowski sprzeciw" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Ano ten "reytanowski sprzeciw" kosztuje 250 000 złotych polskich, bo tyle właśnie Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego przeznaczyło na wsparcie fundacji "Centrum Edukacji Natolin", której udziałowcem i członkiem rady jest... Saryusz - Wolski.

Nie wiadomo czy sprzedał się za te drobne, czy to dopiero "pierwsza transza". Ręka do góry kto wie - Co to Korupcja Polityczna?

WYKOP:http://www.wykop.pl/link/3662977/juz-wiadomo-jak-pis-odwdziecza-sie-saryuszowi-wolskiemu/

Ospen - Jak to z "bezinteresownym" Saryuszem było.

O eurodeputowanym, Jacku Saryus...

źródło: comment_4MaS2YMMDx4wwA4L1p0w16ZQP5q8z8ec.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Łap plusa @Ospen
Za obłudę i uprawianie prostytucji politycznej w szeregach PO nigdy nie zagłosuje na tych sprzedawczyków. A do tej pory zawsze głosowałem na nich oraz wspierałem KOD. Koniec.
  • Odpowiedz