Wpis z mikrobloga

@michael94 taka pewnie nie istnieje. Najlepiej generowac templatke html z danymi i generowac wkhtml2pdf ;) mozna to w php zrobic i moze w tych nodejs tez o ile to ma polecenie exec ;)

Wkhtml2pdf nawet skomplikowane szablony ladnie przekonwertuje do pdfa:)
  • Odpowiedz
  • 0
@sometwo: ok, dzięki! Ale skoro jesteś coś zorientowany w temacie to Cie jeszcze podpytam. Istnieją jakieś wytyczne takiej templatki ? Szerokość wysokość ? Tak by zawsze element lądował na określonej przez nas stronie ?
  • Odpowiedz
@michael94 wk to silnik webkita, transpilujacy HTMLa. Wytycznych nie ma. Możesz samemu ustawić szablon do szablonu, który ci odpowiada. Dodam od siebie, że według mnie, jest to jedno z nielicznych rozwiązań do generowania pdfow, które nie kuleje wydajnosciowo.
  • Odpowiedz
@MKu8ar: Ok, a jaką ma on przewagę nad bibliotekami typu napisz text, przesuń o 300px dodaj obrazek. Albo nawet inaczej, jaką takie biblioteki mają przewagę nad twoim rozwiązaniem skoro ktoś podejmuje się ich używania? Bo wyglądają na dużo gorsze w takim świetle.
  • Odpowiedz
@Jurigag: Ok, mam pytanie bo bawię się już z tym chwilę i nic nie wymyśliłem, robię sobie eksport strony do PDF z 300DPI, jakie wymiary powinien mieć DIV, żeby pokrył całą stronę? :D
  • Odpowiedz
@Jurigag: Ok, albo coś źle robię albo to nie działa, generuje dokument z -d 300 i ustawiam wielkość divovi na 3307x4677 i generuje dużo większy niż jedna strona. Masz jakiś pomysł dlaczego tak się może dziać?
  • Odpowiedz
@michael94: przecież dałem ci link do strony

1 marginesy
2 2480 Pixels 3508 Pixels to jest rozmiar a4 dla 300 dpi

po co ci ten div tak w sumie? bo trochę nie ogarniam co chcesz zrobić? jak chcesz tło ustawić no to body css xD
  • Odpowiedz
@Jurigag: Bo to nie o to chodzi, chce sobię potworzyć divy w których zawartość będzie zawsze na jednej kolejnej stronie. Kolor czerwony to tylko poglądowo ile akurat zajmuje. :)
  • Odpowiedz
@Jurigag: Chciałem potworzyć sobie divy o określonych wielkościach, np. 300x400px i wszystki co w nich umieszcze będzie leciało po kolei na kolejną stronę. Jest jakieś inne rozwiązanie?
  • Odpowiedz