Aktywne Wpisy
strfkr +19
Co jakiś czas prowadzę na wykopie taką samą rozmowę:
Ja: Powinno się wprowadzić podatki od spadku/majątku w miejsce podatków od pracy
10 wykopków: aaa komuch chce zabierać ludziom majątki!
Ja: To wolicie, żeby praca była opodatkowana? Czemu?
Wykopki: Nieeee, podatki to złodziejstwo!!
Ja: To skąd państwo ma brać pieniądze na funkcjonowanie? Wolicie anarchizm?
Wykopki: Jaki anarchizm, nic takiego nie powiedziałem
Ja: To skąd ma państwo brać pieniądze?
Wykopki: Złodziej! Komuch!! Przestańcie okradać
Ja: Powinno się wprowadzić podatki od spadku/majątku w miejsce podatków od pracy
10 wykopków: aaa komuch chce zabierać ludziom majątki!
Ja: To wolicie, żeby praca była opodatkowana? Czemu?
Wykopki: Nieeee, podatki to złodziejstwo!!
Ja: To skąd państwo ma brać pieniądze na funkcjonowanie? Wolicie anarchizm?
Wykopki: Jaki anarchizm, nic takiego nie powiedziałem
Ja: To skąd ma państwo brać pieniądze?
Wykopki: Złodziej! Komuch!! Przestańcie okradać
ElonMuskKochamCie +239
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
.>po roku męki ze starym laptopem zdecyduj, że czas kupić nowy
.>upatrz sobie jeden laptop poleasingowy sprzed dwóch-trzech lat
.>bądź na niego napalony przez tydzień
.>obejrzyj go w sklepie, stan faktycznie doskonały
.>"a sprawdzę czy są może inne i lepsze w tej cenie"
.>znajdź kilka o 200-300 złotych droższych, ale nowych (nówka sztuka nie używana przez nikogo)
.>nie móż się zdecydować, bo ten pierwszy (i zarazem z najsłabszą grafiką i starszym, lecz nadal wydajniejszym procesorem) ma dysk SSD, a pozostałe (nowsze i z mocniejszą grafiką) mają zwykłe HDD
.>stwierdź, że w takim razie nie kupisz nic, bo nie chcesz wdupić kasy
.>brak profitu
.>godziny szukania i podejmowania decyzji w #!$%@?
( ͡° ʖ̯ ͡°)
Czemu tak mało laptopów ma fabrycznie wsadzane dyski SSD, czyżby chodziło o tą słynną magię liczb?
( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chciałem nawet kupić laptopa z HDD i wsadzić SSD, ale drogo by to wyszło ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ech #!$%@?.
#randomanimeshit #przegryw #takbylo #zalesie #hatsunemiku #vocaloid #zakolanowkianime #
@Arratay @BlueFeather @Kartinos @SzlomoBronsztajn @pcela
@Hajak: Zawsze można kupić kieszeń i zrobić podmiankę, sama kieszeń dużo nie kosztuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najgorzej.
@Komputrofil: Ale SSD nie zaszkodzi zwłaszcza, kiedy nie
Tak naprawdę to grafika w laptopach z niskiej /średniej półki to pic na wodę. Dobry sredniopółkowiec z dobrym procesorem i ssd będzie wydajniejszy od jakiegoś gunwa z gtx920m xD
Niby tak, ale cholernie boję się, że poleasingowiec po roku się spierdzieli i tyle będzie z tego.
Te które oglądałem miały gtx950/960 (Lenovo Ideapad 700-15 i Y700).
Janusze handlarze wsadzają najtańsze dyski jakie są które padają po kilku miesiącach. Widziałem już kilka takich przypadków ( ͡° ʖ̯ ͡°)
SSD to super sprawa, ale polecam kupić oddzielnie i montować samemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@prawdziwabrzoza: ciekawostka - Y700 kosztuje prawie tyle samo co czarny Ideapad 700-15 xD Szary Ideapad 700-15 jest jakieś 200-300 złotych tańszy od czarnego, a to ta sama konfiguracja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szkoda tylko, że Ideapad 700-15 wygląda naprawdę
oczywiście tobie może się bardziej poszczęścić niż kumplowi, ale mimo wszystko trochę ryzyko
swoją drogą do czego planujesz używać tego laptopa? O ile nie planujesz na nim
@elektroencefalografista: No właśnie sam się zastanawiam czy to nie jest czasem overkill, bo od gier mam normalnego PieCa, a laptopa szukam tylko na okazjonalne weekendowe wyjazdy. Od biedy nawet mój obecny by wystarczył, ale muli nieziemsko i nawet RimWorld się tnie, a memtest sypie errorami jak śnieg przed świętami xD (Asus K53T, 2/10 nie polecam)
Z drugiej strony trochę boję się kupować coś