Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
MallaCzarna +4
Boze, zestresowana jestem strasznie głupia
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
#oswiadczenie #polska #ukraina #mirko #wykop
@Hans_Olo: Dokładnie.Polecam poczytać https://pl.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa
Plan sprzed 100 lat a idealnie pasuje do dzisiejszych czasów.
@Wakmep: W o wiele mniejszym stopniu niż Ukraińcy Banderę. Nie czcimy też organizacji nazistowskich, w przeciwieństwie do Ukraińców.
Mimo wszystko jednak bardzo popularne są u nas ONR którzy co prawda nie mordowali nikogo ale, hej. To jest radykalny nacjonalizm a to NIGDY nie prowadzi do dobrego.
Plus jak to takiego Ognia, Burego nie czcimy? Pomnik Kurasia stoi w Zakopanem i stawia się tych bandytów zaraz obok takich szlachetnych ludzi jak Pilecki.
@Wakmep: Nadużywasz skrajnych określeń. ONR ani nie jest bardzo popularny(nie jest popularny nawet trochę), ani nie jest skrajny. Nikt nie stawia również tych bardziej kontrowersyjnych żołnierzy wyklętych na równi z np Pileckim. Ich szczątki są chowane z honorami, jest mowa o ich zasługach
@Wakmep: A pokażesz mi w Polsce taką formę oddawania hołdu zbrodniarzom? (To nie jest namalowane przez przypadkową osobę, tylko nowiutkie banderowskie przystanki. Każdy tak wygląda, jeden za drugim na drodze do granicy z Polską)
Białorusini na Polaków również.
Kuraś był UBekiem, to nawet nie ma co gadać. Tak, nie każdy z UB tylko by latał za
Problem że my nigdy nie byliśmy pogodzeni od jakichś 400 lat xD