Wpis z mikrobloga

Co ty jakaś ciota jestes?

@badtek: Nie, nie jestem. A teraz pomyśl zamiast dawać prostackie odzywki. Masz genialny pomysł na parkowanie w dużym mieście dużego busa i jeszcze wystawiać z niego 2 metrową deskę codziennie? Spoko nie cioto. Powodzenia przy deszczu itd. Dla mnie ten pomysł jest totalnie idiotyczny.
  • Odpowiedz
Ja mieszkając w dużym mieście po prostu ruszyłem głową i znalazłem sobie garaż :-)

@blubi_su: są rejony, gdzie najbliższy garaż, o ile w ogole możliwy do wynajęcia za wysoka cene, jest np 500 metrów od mieszkania. A busa mozesz zaparkowac 50 metrów od mieszkania i go tam trzymac. Wyciagniecie przecietnego motocykla z T4 przy wprawie to kwestia minuty. Z-----ą T4 mozesz kupic za 2-3 tys zl, OC 600 zl, czyli
  • Odpowiedz
Przecież on o skuterze pisze, można się rozejść.

@syrena_elektro: powiedzmy, że masz rację, ale nie wiedzę problemu z preciętnym motocyklem. Wjechać po rynnie czy desce mozesz z pomocą silnika, zjeżdząc z pomocą hamulca, to takie trudne?
  • Odpowiedz
Dla mnie ten pomysł jest totalnie idiotyczny.

Ja mieszkając w dużym mieście po prostu ruszyłem głową i znalazłem sobie garaż :-)

@blubi_su: znajdz garaż w Krakowie na Kazimierzu albo Starym Podgórzu. Jak juz znajdziesz, cena 400 zł za miesiąc, czyli 5 tys rocznie. Oczywiscie, jak masz kogos znajomego i zaufanego to można wspolnie. Ale chyba jasne, że mowie o sytuacji, ze znalezienie garażu to problem. Oczywiscie, że mieszkajac daleko od
  • Odpowiedz
Garaż to 150-200zł miesięcznie jak ostatnio sprawdzałem. Ten bus to 3 000 + 500 ubezpieczenie + 300zł skrzynia (bo nie przejdzie przeglądu bez skrzyni) + przegląd -> razem ze wszystkim będzie koło 5000. Czyli wynajęcie garażu na 25 miesięcy.

@Vetinari: Garaż w okolicy centrum Krakowa to bardziej 300-500 zl miesiecznie, o ile w ogole znajdziesz w miare blisko. Zamiast T4 może być Transit taki na przyklad. Ten jest jeżdzący za
  • Odpowiedz
są rejony, gdzie najbliższy garaż, o ile w ogole możliwy do wynajęcia za wysoka cene, jest np 500 metrów od mieszkania. A busa mozesz zaparkowac 50 metrów od mieszkania i go tam trzymac.
@badtek
No fakt, 500 metrów do garażu to dwa przystanki trzeba jechać. Czyli dochodzi jeszcze koszt biletu miesięcznego.
  • Odpowiedz