Wpis z mikrobloga

Wszyscy się cieszą, a ja jestem k---a wściekły. Tak ostatecznie.

Rok 1989, upada komuna. Polska dzielnie (ale z bólami) przechodzi przez proces transformacji ustrojowej, z kraju-satelity stajemy się faktycznie "znaczącym" państwem europejskim - zostajemy członkiem NATO, akcesja do UE.

Polska faktycznie zaczyna podnosić się z kolan.

Przewijamy o parę lat.

"Polski" rząd uruchamia całą maszynę propagandową by udupić polskiego premiera starającego się o reelekcję na jedno z najważniejszych stanowisk w zjednoczonej Europie. Rękami czystej maści debili (a specjalna nagroda leci do tego grubego kretyna z wąsem, ubranego w plandekę od Żuka) Polska zostaje upokorzona - I NIE POMAGA NAM ABSOLUTNIE NIKT, ani "sojusznicy" z V4 (z którymi to podobno PiS trzyma sztamę jak cholera) ANI NAWET PIEPRZONY ORBAN (najlepszy kumpel ever, Polak Węgier dwa bratanki), Europejscy politycy głośno mówią o tym, że z racji tego wyskoku polski rząd (czytaj - my wszyscy) będziemy teraz europejskim pariasem. Bantustanem Europy Środkowej.

Innymi słowy - TYLE LAT CIĘŻKIEJ PRACY, TYLE LAT POSTĘPU, TYLE LAT BUDOWANIA POZYCJI I WIZERUNKU POLECIAŁO WŁAŚNIE PSU W DUPĘ. #polskawruinie tym razem na poważnie, k---a mać.

BRAWO PiS, OWACJE NA STOJĄCO dla j------h lemmingów, narodowców, "patriotów", "katolików" i innego elementu który oddał na tę partię swój głos. C--j wam wszystkim w dupę.

#neuropa #4konserwy #polityka
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mnik1: Rozumie ze ta sytuacja jest, delikatnie mowiac, zenujaca. Nie denerwuj sie jednak, to nic nie da, oprocz oczywiscie satysfakcji osob ktore swoja energie zyciowa czerpia z mistycznego 'bulu d--y'.
  • Odpowiedz
@mnik1: podpisuje sie pod wszystkim :(
Generalnie... plakac sie chce... wszystko w piach...

Tym bardziej ze na wyjsciu UK z UE, moglismy wskoczyc do pierwszej ligi, na ich miejsce...
Ale Polacy jak zwykle zalaczyli autodestrukcje... i marsz do ruskiego mira, na wschod...
  • Odpowiedz
@mnik1: najgorsze jest to, że czy chcemy czy nie, w UE jesteśmy i będziemy (chyba kiedyś to wszystko p--------e), więc nawet jeśli nie podoba nam się polityka UE to jednak warto z nią "dobrze żyć". Tej porażki wizerunkowej już raczej nie poprawimy dopóki rządzi PiS... a czuję że będzie jeszcze gorzej
  • Odpowiedz
@mnik1: a ja się nie zgodzę z tym, że jest jakoś mocno znaczące stanowisko w UE. Chyba ma tylko ładnie wyglądać i sie słuchać innych, a wizerunek i tak marny wiec nie ma to znaczenia....
Dlaczego mamy być pariasem europy WTF is that statement, podajcie mi 2 argumenty że to jakoś realnie wpłynie na zrujnowanie polski.
O cholera ale jestesmy zrujnowani, niemcy o nas zle napisali w ringieraxelspringerku a rząd
  • Odpowiedz
@mnik1: Podzielam Twoje odczucia, ale jednocześnie jestem skrajnym pesymistą. Czytam niektóre komentarze, przeglądam opinie w Gościu Niedzielnym (jakby nie było najlepiej sprzedający się tygodnik w Polsce) i jestem załamany. Wolski nie miał szans bo jest zbyt dobry i ma zbyt bogate CV żeby eurokraci go lubili, oblężona twierdza i oczywiście 27 krajów głosujących za Tuskiem to symbol dominacji Berlina.

Nie wiem co się musi stać aby ludzie przejrzeli na oczy.
  • Odpowiedz
@mnik1: Nie jest tak źle. Każdy rozumny człowiek wie o co chodzi, a Kaczyński przez to posunięcie zapisze się w historii jako zacietrzewiony człowieczek chowający się za plecami mamblącej kobiety i wizerunkowego trefnisia.
  • Odpowiedz
Nie jest tak źle. Każdy rozumny człowiek wie o co chodzi, a Kaczyński przez to posunięcie zapisze się w historii jako zacietrzewiony człowieczek chowający się za plecami mamblącej kobiety i wizerunkowego trefnisia.

@grejfrut: Poczekałbym z tym optymizmem na
a) sondy na temat zachowania rządu i oceny wyniku wyborów
b) sondaże wyborcze

PiS w tej kadencji wyjątkowo dobrze znosi kryzysy. Nie zaszkodziła im wojna z TK, wojna o budżet, teraz wchodzą
  • Odpowiedz
@wolodia: Jesli jakakolwiek partia obieca przedłużenie 500+, a obieca, chociaż pewnie na innych zasadach, bo nie będzie nas na to stać, to PiS odjedzie w siną dal natychmiastowo i bezwarunkowo. I mam tylko nadzieję, że Kaczyński dożyje tego rozczarowania.
  • Odpowiedz