Wpis z mikrobloga

Siemka. Mam pytanie co do takiej sytuacji. Jest to teren galerii handlowej. Po prawej mamy znak taxi a po lewej gdzie zaznaczylem na scianie jest zawieszona tabliczka z przekreslonym taxi, dodam ze nie stoi tam znak tylko jest zawieszona tabliczka. To powiedzcie mi gdzie tak naprawde ten parking taxi jest i jakie obowiazuje tu prawo jesli jest to galeria?
#drogi #prawo #polskiedrogi #prawojazdy
mlotek123 - Siemka. Mam pytanie co do takiej sytuacji. Jest to teren galerii handlowe...

źródło: comment_wzeNL6DmpYnHbvCWOCCDE20O26saE4hO.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mojzerz: no wlasnie znak d20 czyli ten po lewej czyli taxi przekreslone oznacza poczatek postoju a ten po lewej taxi zwykle oznacza koniec postoju taksowek. Tylko nie wiem jak to interpretowac? skoro przyjmiemy ze ruch jest prawostronny to po prawej jedziemy i zaczyna nam sie postoj za znakiem taxi i lecimy na okolo az dojezdzamy do znaku koniec taxi czyli poczatek i tam sie konczy?
  • Odpowiedz
Po prawej mamy znak taxi a po lewej gdzie zaznaczylem na scianie jest zawieszona tabliczka z przekreslonym taxi, dodam ze nie stoi tam znak tylko jest zawieszona tabliczka.

@mlotek123: skoro tylko zawieszona to w ogóle tak jakby nie było tego znaku :)
A pomijając to, to jest to najdurniejszy znak jaki można było wymyślić - w przeciwieństwie do wszystkich innych znaków początku i końca, ten należy interpretować od d--y strony.
  • Odpowiedz