Wpis z mikrobloga

Spotykam się z dziewczyną od 6 miesięcy, ja 24 lvl, ona 22. Wiadomo, pora już na kolejny etap. Wczoraj spytałem się jej ile wcześniej miała partnerów w łóżku. Zapytała się jakie to ma znaczenie, odpowiedziałem, że spore skoro mamy być razem. Powiedziała, że przeszłość się nie liczy i nie mam prawa(!) jej się o to pytać i myślała, że kocham ją za to kim jest, a nie kim była.

Ogólnie trochę mi to śmierdzi, przeczuwam że, w przeszłości mogła prowadzić rozwiązły tryb życia (3+ partnerów).

#zwiazki #s--s #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #feels

Powinna mi powiedzieć ile wcześniej miała partnerów seksualnych?

• Tak 54.7% (1695)
  • Nie 45.3% (1404)

Oddanych głosów: 3099

• 221
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ambiwalentnik Ja oceniam po tym, co sam zauważyłem czy doświadczyłem, a nie po tym "co ludzie mówią". Na pewno każdego spotykają pokusy skoku w bok. Dlatego warto po prostu dbać o związek, żeby te pokusy nie były warte grzechu. Być może inne impulsy nas mogą pchać do zdrady.
A co do tego, że kobieta nie dojrzewa, to myślę, że trafiłeś na złe kobiety w swoim życiu ;-)
  • Odpowiedz
@Trollunio: Zamykam się na taką odpowiedź. Dalsza dyskusja nie ma sensu, nie ogarniesz

https://zadane.pl/zadanie/1195637

Jak widzisz takie cechy u kobiet to gratuluje. Abstrakcja, samokontrola, stałość, obiektywna ocena siebie, haha XD Poszukaj w necie cechy osoby dojrzałej w tym anglojęzycznych to moze zauwazysz ze mozna wymienic duzo cech ktorych nie spełniają nawet jak maja 50 lat XD nie wiem jak mozna podnosic argument ze ktos jest zły gdy jest zmienny XD
  • Odpowiedz
Zamykasz się na moją odpowiedź, a sam jako argument wrzucasz link do jakiejś średnio poważnej stronki, na której jedna z odpowiadających osób ma nick "1Slodkaidiotka"? :-D

@Trollunio: Odnieś się do argumentów choć raz to może potraktuje cie poważnie XD masz wypisane te cechy. Czy napisze to słodkaidiotka czy chujciwdupe to nie ma znaczneia, a wartość tekstu. Jest takich stron wiele wiecej i maja czarno na białym definicje wypisane dojrzalosci psychicznej.
  • Odpowiedz
@Ambiwalentnik

Czy napisze to słodkaidiotka czy chujciwdupe to nie ma znaczneia, a wartość tekstu.

To dlaczego jak ja coś napisałem, to Ty się "zamknąłeś na taką odpowiedź"? ;-)
Po części zgadzam się z tym co mówisz, ale dyskusja nie tyczy się ogólnego zachowania mężczyzn i kobiet, tylko wpływu ilości partnerów seksualnych w przeszłości na przyszłość związku. A wydaje mi się, że nie trzeba być super dojrzałym czy odpowiedzialnym, żeby potrafić zachować
  • Odpowiedz
A wydaje mi się, że nie trzeba być super dojrzałym czy odpowiedzialnym, żeby potrafić zachować wierność wobec partnera.

@Trollunio: Dlatego napisalem ze trzeba byc dojrzalym psychicznie by umiec kontrolowac emocje, a jak nie kontrolujesz tylko ci się pozwala na rozne placze, wywlekanie i robienie z siebie biedulki, czekajac na inicjatywe faceta, to ktorykolwiek wzbudzi w takiej emocje to ona pojdzie w to jak w dym i wiernosci nie utrzyma. Podobnie
  • Odpowiedz
@Ambiwalentnik Generalizujesz, ale po części się zgadzam. Ja nie chce tak głęboko w temat wchodzić, bo się na tym po prostu nie znam, a jeszcze raz napiszę - powiedziałem co wiedziałem, co sam doświadczyłem/doświadczam. I ja na tym chciałbym zakończyć :-)
BTW. Naprawdę, nie każda dziewczyna zachowuje się jak 16 latka. Trzeba tylko znaleźć normalną - a da się ;-)
  • Odpowiedz
@Trollunio: Może jestem przesiąknięty wykopem ale dam ci jeden przykład ktory swiadczy tez o kompletnie wypaczonym ocenianiu siebie, czyli kobieta chce jakiegos belmondo, ma wysokie wymagania, gdy sama jest nawet grubiutka i nudna, a nawet ma choroby psychiczne, za to rownego mirka nie wezmie XD

I drugi przyklad. Zawsze gdy sie widzi ze kobieta jest czegos winna to ona sie nie czuje winna i mowi ze to nie ona, nie
  • Odpowiedz
A ja nie oceniam podług siebie. To tylko biologiczny fakt. Nie umrze. Może nie powinien aż tak bardzo kierować się emocjami, w takim razie:/

@Haneul: Zgoda, umrzec nie umrze, ale psychicznie bedzie sie czuł fatalnie, moze byc albo smutny albo agresywny, zalezy od poziomu testosteronu. Jesli wspolczujesz mezczyznie to mu dogodzisz. Zrozumiesz ze dla niego jest to bardzo wazne, tak jak dla ciebie co innego jest wazne i tez powinien
  • Odpowiedz
@Ambiwalentnik Zwykle tego nie robię, ale spojrzałem w Twoje wpisy i widzę, że faktycznie masz chyba zanurzone i nieco "Wykopowe" zdanie o dziewczynach.
Oba przykłady, które podałeś, są mocno wypaczone. Czerpiesz wiedzę o dziewczynach że złych źródeł, a jeśli to z doświadczenia, to musiałeś trafiać na bardzo nie dojrzałe dziewczyny.
Tak się zastanawiam, ile masz lat?
  • Odpowiedz
@Trollunio: Nie ma to znaczenia, bo takie kobiety znam co maja po 50 lat i sie tak zachowują w pracy chocby XD wykop mi tylko to potwierdza, istna katorga w grupach miedzyplciowych XD Albo te prozne dziewczynki z face i instagrama ktore wrzucaja zdjecia dla lajkow w tej samej pozie XD im ladniejsza tym wiecej musi tak robic XD Ze nie zwalaja winy na innych to wypaczone? Ciekawe ze tak
  • Odpowiedz
@Ambiwalentnik Ale generalizujesz, na podstawie jakichś przypadków. Nie każda dziewczyna ma konto na insta, nie każda wrzuca zdjęcia dla atencji i poklasku, nie każda zrzuca winę na faceta i nie każda jest płaczliwą damulką. Oczywiście, że takie też są. Ale generalizowanie nie jest dobre i wg mnie mocno wypacza Twoje spojrzenie na dziewczyny. Ja już swoje powiedziałem :-) Powodzenia w poszukiwaniach!
A tak swoją drogą, staram się z Tobą rozmawiać na
  • Odpowiedz
@Trollunio: Bo nie odnoszac sie do wartosci tekstow o dorzalosci ktore wkleiłem olałeś to więc powaznie nie mozemy sie traktowac XD mozesz sobie wierzyc że kobieta stałą jest i umie myslec abstrakcyjnie XD tylko zastanow sie czy czasem nie ma penisa i meskiego mozgu XD
  • Odpowiedz
@sezamus: Co to wgl za sarkastyczna odpowiedź, ja odpowiedziałam normalnie.
@Ambiwalentnik: Wbrew pozorom, nie jestem konserwatywna w tych sprawach. Tylko mowie, że ktoś kto lubi b----ć na prawo i lewo nie będzie pasował do mnie, mentalnej dziewicy xd I nie chodzi wcale o niechęć do seksu. Może wybrałam ruchacza i co z tego. To normalne, tacy faceci potrafią dobrze manipulować xd
  • Odpowiedz
3+ partnerów to rozwiązły tryb życia ? Wow.

@SkinnerBox: No raczej nie świadczy o stabilizacji ani o tym, że chce zostać z obecnym anonem na stałe.

A zatajajcie przed sobą przeszłość a potem płacz, że coś wychodzi po 2 latach
  • Odpowiedz
@kamoku: nie czytałem wszystkich komentarzy ale Imo do związku taka która miała 3+ to przelatana jest:D
Na raz to nic złego, ale sam nie związałbym sie z taka która na koncie ma wiecej jak 3 benizy ^^
  • Odpowiedz