Wpis z mikrobloga

Wiecie co jest najsmutniejsze w tym kraju? To ze pis bez problemu wmowi ludziom, ze Tusk jest niemieckim kandydatem. Wmowili ludziom, ze jest zdrajca to z tym tez im sie uda.

#neuropa #polityka
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale wiesz, że za tego złego Donalda Polskę ominął kryzys gospodarczy i Polska rozwijajała się w szybkim tempie?

@DizzyEgg: Tak z ciekawości. Jakie decyzje jego rządu uważasz za mające pozytywny wpływ na polską gospodarkę?
  • Odpowiedz
@Internet_the_explorer: Tak się wszyscy podniecali kilka lat temu w TV, że Polaka wybrali, że teraz będzie super itd. A potem DT objął stanowisko i zrobiła się cisza.

Więc pytam - co DT, jako prezydent UE, zrobił dobrego dla Polski? Przelobbował coś korzystnego dla naszego kraju? Powstrzymał jakieś niekorzystne decyzje? Bo ja słyszałem jedynie o sankcjach dla Polski, które DT popiera.

Więc jak to jest? Kto jest po czyjej stronie?
  • Odpowiedz
Za czasów jego panowania w Polsce jego gabinet i MSZ były wskazywane na liderów europy środkowo wschodniej. Z notatek wikileaks wynikało, że jest twardym negocjatorem, nie jest łatwo go spławić i świetnie rozumie politykę międzynarodowa. Zna europejskie salony i wie jak się na nich poruszać. Trafnie oceniał nasze sojusze, w przeciwieństwie do Waszczykowskiego, który polegał na stanach i WB, która wyszła z UE.

@Internet_the_explorer: Cóż, ciężko, by było inaczej, skoro
  • Odpowiedz
@Internet_the_explorer: W Twoich komentarzach wyżej robisz tylko jakieś głupie przepychanki i piszesz jaki to Tusk nie jest i czego to nie może zrobić, oraz że jest jedynym polskim kandydatem z szansą na to stanowisko.

Ale ja pytam konkretnie i o coś innego. Tusk od ponad 2 lat piastuje stanowisko "prezydenta Europy". Co w tym czasie udało mu się załatwić na korzyść Polski?
  • Odpowiedz
@sowiq: jeżeli pytasz co jako "prezydent europy" zrobił dobrego dla polski to szkoda mojego czasu, bo ty nawet nie wiesz co to za funkcja i w jakim celu się ją sprawuje. Ja za twojego nauczyciel nie będę robił. Odsyłam do wikipedii.
  • Odpowiedz