Wpis z mikrobloga

Czy są strony, gdzie pokazują jak połączyć praktycznie język programowania z Angularem? Chcę rozszerzyć wiedzę o projektach do tych dwóch zagadnień, żeby zwiększyć szansę na realizację fajnego projektu do portfolio i żeby uderzyć do firm. Natomiast nie wiem od czego ugryźć temat Angulara.
#programowanie #angular nie wiem czy tag #angularjs też się tyczy tego tematu. #csharp
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wczoraj: Przejrzałem tutoriala i jedyne co pokazują to pewne tematy związane z zagadnieniami podstawowego użycia w samym Angularze. Natomiast nie rozumiem jak to powiązać z projektem C#. Czy mam założyć osobny projekt dla Angulara do czytania danych oraz osobny projekt REST dla C#, aby Angular się z nim komunikował, czy łączy się te dwa elementy w jednym projekcie. Jak będę miał na chłopski rozum to wyłożone jaka jest tego idea
  • Odpowiedz
@wczoraj: Dlatego chciałem aby ktoś mi wyłożył na chłopski rozum do czego powinno się używać angulara. Póki co bawię się chyba w backendzie (projektuję modele klas, powiązania z bazami danych poprzez entity framework itp. ) i się po prostu zastanawiałem jak zastosować Angulara do projektu. Często widzę definicje backend i front end ale z racji braku komercyjnego doświadczenia nie znam różnicy pomiędzy nimi, a co czytam kolejną definicję, to okazuje
  • Odpowiedz
@KorelacjaProkrastynacji: na c# asp.net web api jako oddzielny projekt a angular jako oddzielny i tyle :P co prawda czasami warto mimo wszystko mieć MVC aby np takie rzeczy jak menu, stopka, nagłówek itp które nie będą się zmieniać mieć w asp.net mvc a nie angularze
  • Odpowiedz
  • 0
@Jurigag a jak np. wykorzystując angulara zrobic dynamicznie generowanie formularzy ? Rozumiem, że angular odpyta back o formularz, ten wyśle jsona z listą pól, a potem angular musi wygenerować formularz tak?
  • Odpowiedz
  • 0
@Jurigag wolalbym cos bardzo elastycznego, zeby nie bawić sie caly czas we front, tylko ustawic pola w modelu, potem layout formularza i we froncie na podstawie layoutu generowac htmla. Mam cos podobnego stworzonego w django, moj autorski CMS, bez frameworka js w panelu administracyjnym, i jestem ciekaw czy jest sens przypisywać to wszystko na js. CMS dziala bardzo podobnie jak wagtail. Ustawiasz model z wszystkimi bajerami i potem w panelu wszystko
  • Odpowiedz