Wpis z mikrobloga

@podupimie: najpierw usmażyłem kurczaka wcześniej pokrojonego z przyprawą do kurczaka. Następnie jak już kurczak się zrobił biały dodałem mieszankę chińską, jak się trochę warzywa już rozmroziły dodałem troszeczkę więcej przyprawy do kurczaka, paprykę ostrą, sos sojowy. Potem dorzuciłem ugotowany ryż, trochę pomieszałem, dodałem sosu ze zdjęcia, pomieszałem, nalalem pół szklanki wody, przykryłem żeby trochę przesiąknęło, odkryłem żeby trochę wody odparowało. Gotowe. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pobierz
źródło: comment_didZ6EEENw0XuOvNnDuq9wXaETE0e2JZ.jpg
@maniok: też spróbuję dla smaku, ale dla soczystości po prostu wody dolewam i nie odparowuję jej do samego końca. Wtedy przy podgrzewaniu i zamieszaniu nie robi się kurczak suchy.