Wpis z mikrobloga

Boże wrzucam repost bo to jest b---a, w dodatku udokumentowana -

"...Niedawno jacys aktywisci z UA chwalili się zhackowaniem profili jakiegoś białoruskiego prorosyjskiego aktywisty. Była tam korespondencja m.innymi z prorosyjskimi działaczami w Polsce. Byłem sceptyczny co do prawdziwosci ( cześc informacji wygadała mało realnie), ale oni teraz publikuja filmiki z przegladania rozmów z fb na tym koncie.
Streszczenie jednego z filmików ( bardzo skrótowe).
Sa m.innymi rozmowy na temat niszczenia pomników UPA w Polsce i kwestie wynagrodzenia tego z rosyjskich pieniedzy.
Osoba trzeciego polskiego rozmówcy W.Wojtulewicza jest znana z pikiet poparcia dla Noworosji.
Polacy z screenów oczekuja też pieniedzy za pikiety przeciwko NATO i Unii Europejskiej itp. Tu przypomina się jeden z filmików z pikiety poparcia dla Noworosji gdzie zwerbowani protestujacy nawet nie wiedzieli jaki jest jej cel. Ewidentnie wyglądało to na kupionych do protestu ludzi .
Jest ustalanie propagandowego rajdu motocyklistów i stała współpraca z rosyjską tv aby ta wszystko pokazała.
Także fakt, że ten Polak pisze po polsku dla mnie jest poszlaką. Bo dwa dni temu widziałem, że on wpisywał sie po polsku na profilu Gubariewej żony jednego z separatystycznych działaczy.
Na filmie jest sporo rozmów prywatnych, o hodowli kóz, pensjach na Białorusi i w Polsce, jest obgadywanie M.Piskorskiego ( rozmowy sprzed jego aresztowania bardzo dużo ciekawostek), którego nazywa sie słabym organizatorem i wydawanie na niego wszystkich pieniedzy jest błedem.
Gdy Poroszenko był w Lublinie to miano planować obrzucenie go jajkami, ale skończyło sie na transparentach."

http://www.wykop.pl/wpis/22542781/niedawno-jacys-aktywisci-z-ua-chwalili-sie-zhackow/

#rosyjskapropaganda #ruskapropaganda #narodowcy #ukraina #donbaswar #rosja
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na filmie jest sporo rozmów prywatnych, o hodowli kóz, pensjach na Białorusi i w Polsce, jest obgadywanie M.Piskorskiego ( rozmowy sprzed jego aresztowania bardzo dużo ciekawostek)

@Tranq: W sumie z Piskorskim to ciekawa sprawa, brakuje niestety rozmów z 2016 roku ale przeczytałem wszystko i chyba został wystawiony polskim służbą, żeby się go pozbyć i odsunąć zainteresowanie od innych osób :)
  • Odpowiedz