Wpis z mikrobloga

Ja #!$%@?ę xD OP zadał proste pytanie : czy za 64.50 zł w Polsce kupiłby więcej towarów niż w Niemczech kupił za równowartość 64.50 zł. Odpowiedź jest prosta - tak, trochę więcej. Natomiast debile po raz milion dwusetny rozprawiają o sile nabywczej itp., mimo że zupełnie nie o to pyta OP xD Typowy wykop jest typowy.
@crackhack nie umiem porównać do polski, bo tu nigdy nie mieszkałem sam. Mieszkałem natomiast we Włoszech i tam za te 15 euro (na północy) zrobiłbyś mniejsze zakupy. Za samo mięso byś dał 10€. Reszta to minimum kolejne 10. Niby Niemcy bogatsze od południa Europy, ale jednak żyć da się lepiej.
@mr03 taniej w odniesieniu do czego? Bo na pewno nie do zarobków. W Niemczech średnia cena benzyny 1.39E/l więc za 1900E średniej wypłaty kupi się 1366 litrów. W Polsce za 2400 zł benzyny po średnio 4.78 zł/l kupisz 502 litry. Jeszcze chcesz dyskutować? Masz problemy z myśleniem na poziomie obserwacji i wyciągania wniosków. Nie przelicza się cen w niemczech na złotówki bo nie ma to sensu. Żyjąc w Niemczech ceny są niższe
@Stragan: taniej, po prostu, po co mieszać zarobki, ja #!$%@?. Sprzedałeś ojca passata i masz 20k (lub 4,5k euro), musisz przeżyć pół roku, będziesz siedział w Polsce czy Niemczech?
jeszcze takie osobniki jak ty powiedzą że w Polsce jest lepiej niż w na zachodzie, masakra.

@Stragan: nikt tak nie pisze, naucz się czytać człowieku xD
@mr03 ale ja od początku mówię o życiu w danym kraju w odniesieniu do średnich zarobków. Przejrzyj wątek jeszcze raz i zauważ że większość uważa, że w Niemczech za średnią pensję żyje się gorzej niż za średnią pensję w Polsce a to nieprawda. Bo za 1900E zarobione w Niemczech kupisz w Niemczech dużo więcej niż za 2400 zł zarobione w Polsce kupisz w Polsce. Mam nadzieję że się rozumiemy.
@Stragan: to jest oczywiste, nie widziałem, żeby ktoś inny myślał inaczej. Niemcy jeżdżą do nas na wakacje bo jest taniej, nasz stosunek zarobków do cen ich nie interesuje.