Wpis z mikrobloga

@crackhack policz sobie tak:
W tej chwili PL za h mam około 10zl netto. W Niemczech niech też będzie 10 ale euro. Więc po 8h w PL będziesz miał 80 zl a w Niemczech 80 euro. To jest chyba duzo lepsze wyobraŻenia co można kupić za dniowke.
@Maglu: Licz też, że w Polsce dużo osób zarabia powyżej 1800zł, a w Niemczech dużo osób zarabia poniżej 1800E. Nie kwestionuję tego, że tam się dużo lepiej żyje, ale przelicznik 1zł - 1E nie jest właściwy. I ciężko porównywać kraj ze wschodzącą gospodarką do jednej z największych na świecie.

@CyganskiKsiaze: co to za argument z dupy? Ja napiszę, że w Niemczech dużo osób zarabia powyżej 1800E a w Polsce dużo
@mr03: Już było przytoczone, w Polsce mediana jest 2400 zł w Niemczech 1900 a ceny są niższe o jakiś x razy. W takim razie jeżeli w Polsce mediana jest 1.26x taka jak w Niemczech to zrób mi zatem takie zakupy jak OP za 1.26*15=18,90 zł wtedy będziemy mogli dyskutować.
@czlapka: ja nie wiem jak oni to liczą. Chyba uważają, że każdy w Polsce zarabia 15k na miesiąc a w całej Polsce na najniższej krajowej jest 15 osób dzięki temu żyjemy w raju. Nie rozumiem toku myślenia. Faktem jest jak już pisałem wyżej, że mediana w Polsce w złotówkach stanowi 1.26 mediany w Niemczech z tym, że ceny w Polsce nie są wyższe o 1.26x od tych w Niemczech tylko o