Aktywne Wpisy
etosha +344
Ten kraj to parodia. Na zdjeciu prezes NIK z naczelnym tiktokerem, youtuberem i influencerem w jednym. To jest jakis kabaret. 20-latki lubią to.
#bekazkonfederacji #bekazpisu #mentzen
#bekazkonfederacji #bekazpisu #mentzen
#zakupy #pokazakupy #zakupyza50zl
@czlapka: Jeszcze jak!
Wystarczy spojrzeć jakie auta jeżdżą po ulicach obu państw.
@Maglu: 15 koron norweskich za trzy bułki xD ale bieda musi być w tej norwegii
W tej chwili PL za h mam około 10zl netto. W Niemczech niech też będzie 10 ale euro. Więc po 8h w PL będziesz miał 80 zl a w Niemczech 80 euro. To jest chyba duzo lepsze wyobraŻenia co można kupić za dniowke.
@frems tak tak ale mi chodziło nie o ten stosunek zarobkowy lecz o to czy za 64 zł kupie w Polsce wiecej rzeczy?
@wykopiwniczanin: ser żółty 15zl/150g? Czyli 100zl/kg? Masdamera? W Polsce? No nie bardzo. Wędlina to samo. Paczki po 100 i 150g. Maksymalnie 6zl za paczke, bliżej 4zl. 150g paczkowanego sera to 3-4zl.
@CyganskiKsiaze: a ile według ciebie jest 2x6? Ja napisałem, że jak gówienko garmażeryjne to 12zł.
@CyganskiKsiaze: co to za argument z dupy? Ja napiszę, że w Niemczech dużo osób zarabia powyżej 1800E a w Polsce dużo
@Stragan: zarabiają mniej w euro niż my w złotówkach
@CyganskiKsiaze: Człowieku, idź do pierwszego lepszego sklepu i zajrzyj w markowe sery i wędliny, a myślisz że dlaczego podałem przedział cen?