Wpis z mikrobloga

Boardwalk Empire to chyba najbogatszy serial jaki oglądałem (i wciąż oglądam, 3. sezon teraz).

Mnogość świetnie zagranych postaci, ich złożoność i pokazanie w różnym świetle, na różnych płaszczyznach, przez wątki psychologiczne, relacji z rodziną i innymi, wpływu zdarzeń z przeszłości na to jak postępują i kim są, liczne paralele między ich sytuacją a wątkami pobocznymi w fabule czy elementami psychoanalizy (Jimmy), pokazanie różnorodności kulturowej, włączenie faktycznych wydarzeń z tego okresu do fabuły, trochę rozmyślań filozoficznych i religijnych...

Wszystko to, a i wiele innych czynników, sprawia że, mimo wlekącej się głównej ścieżki fabularnej, szczególnie w pierwszym sezonie, nie sposób nie nabrać ogromnej sympatii do serialu, a tym bardziej do konkretnych postaci, które urzekają swoimi specyficznymi zachowaniami czy akcentem, gdzie wisienką na torcie jest Eddie czy Shannon w postaci van Aldena.

Choć na początku zniechęcony prawie przestałem oglądać,to po czasie naprawdę wkręca i mogę śmiało polecić!

#seriale #boardwalkempire #zakazaneimperium
k.....k - Boardwalk Empire to chyba najbogatszy serial jaki oglądałem (i wciąż ogląda...

źródło: comment_Z8apmxMqvIECjIZE77GbsiTgQec1Qn4m.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach