Wpis z mikrobloga

W kontekście przewijających się plotek dotyczących obsady bramki Realu w przyszłym sezonie mam pytanie, zwłaszcza dla osób oglądających więcej meczów Premier League. Otwieram dyskusję.
#realmadryt #premierleague #pilkanozna

Kto jest lepszym bramkarzem?

• David de Gea 56.4% (102)
  • Thibaut Courtois 32.6% (59)
  • Równi 4.4% (8)
  • Sprawdzam 6.6% (12)

Oddanych głosów: 181

• 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiotrDab: Sądzę że bardzo rzadko albo nawet wcale nie było sytuacji w których Bayern był lepszy sportowo niż Real. Co do tego że Lewy się zaaklimatyzował w Niemczech to zgoda.

No gdyby Lewego teraz Real kupił to raczej za jakieś potężne pieniądze = wtedy do pierwszego składu. Ale myślę że Ronaldo czy Bale nie są zainteresowani rasowym napastnikiem bo stracą znaczną cześć goli. Benz im podaje a taki Lewy/Kun/Costa by
  • Odpowiedz
@finam: uciekasz od moich argumentów więc powtarzam, Real stać na wielkie transfery ale jest wielu piłkarzy których nie dostaną za cholerę tak jak inne kluby. Real to top ale nie są żadnym nadklubem który bierze co chce, tyle.
  • Odpowiedz
@finam: lata 2010-2013 czy czasy 1/8 aż po grób i inne. Rozumiem, że jesteś kibicem Realu ale nie przesadzaj z miłością, obiektywizm też się ceni.
  • Odpowiedz
@emmanatorr: Jedyne prawdziwe źródła mówią o tym że wspomnieni przeze mnie piłkarze odrzucali oferty Realu. Sam napisałeś że zarówno Totti i Maldini gdyby opuścili swoje kluby to tylko dla Realu, ale jednak ich nie opuścili więc na pewno ich marzeniem nie było grać dla Królewskich, bo przecież mogli.
  • Odpowiedz
@Minieri: Czasami tak po prostu wychodzi. Totti przed epopeją transferową z Realem mówił, że chciałby zagrać w Madrycie, rok temu za to, że żałuje tego nieudanego transferu sprzed lat. Czasami tak się toczy kariera.

Poza tym strasznie dosłownie wziąłeś słowo "marzy" - sporo marzy faktycznie, inni tylko bardzo by chcieli (choćby Pirlo, pisał o tym w swojej książce).

A wszystko wyszło od Twojej reakcji na ankietę, choć prawda jest taka,
  • Odpowiedz
Totti przed epopeją transferową z Realem mówił, że chciałby zagrać w Madrycie

@emmanatorr: Nic o tym nie wiem, masz jakieś konkretne źródło?

rok temu za to, że żałuje tego nieudanego transferu sprzed lat.

@emmanatorr: Po raz kolejny - konkretne źródło proszę. Oba "cytaty" czytam pierwszy raz.
  • Odpowiedz
@PiotrDab: > lata 2010-2013 czy czasy 1/8 aż po grób
panie, ale jak pan coś piszesz to najpierw sprawdź informację. Real od sezonu 10/11 jest co roku w półfinale LM z 2 wygranymi więc troszkę mijasz się z prawdą. Problemy były wcześniej to prawda, ale i Bayern poza laniem drużyn w Bundeslidze w tym okresie niewiele ugrał.
  • Odpowiedz
@x-ray: nie kompromituj się! Bayern 2010 finał, 2012 finał, 2013 finał. A gdyby nie "losowania" Realu w ostatnim sezonie to obydwa zespoły miałyby po 1 LM. A nawet oprócz tego to Real jest minimalnie lepszy, zagrali jeden finał mniej a nie muszą walczyć ciągle w Barceloną czy Juve w 1/8. Z resztą jednak Bayern wygrał więcej bo co roku mistrzostwo i puchar a Real co roku oklep od Barcy a
  • Odpowiedz
@SunnO: No szkoda tylko, że ostatnio to Tibo ma więcej czystych kont, więcej obronionych strzałów na straconego gola, no ale jest słąbysz od DDG. W sumie dla mnie spoko, niech zostanie w Chelsea. Takich słabych graczy ja szanuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PiotrDab: chodziło mi o czasy od sezonu 04/05 do 09/10. 1/4, 1/8, 1/4, brak kwalifikacji, 1/4 i finał gdzie Real miał wtedy klątwę 1/8. Potem od sezonu 09/10 już raczej podobnie, półfinały i finały. No i oczywiście Perez podgrzewa kulki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
uciekasz od moich argumentów więc powtarzam, Real stać na wielkie transfery ale jest wielu piłkarzy których nie dostaną za cholerę tak jak inne kluby. Real to top ale nie są żadnym nadklubem który bierze co chce, tyle.

@PiotrDab: Moim zdaniem Real stać właśnie na transfery które dla innych klubów miałyby status "nieosiągalne".

lata 2010-2013 czy czasy 1/8 aż po grób i inne. Rozumiem, że jesteś kibicem Realu ale nie przesadzaj
  • Odpowiedz
@x-ray: widać, że kibicujemy różnym klubom i tyle. A co do losowań, może to być przypadek ale kibiców Bayernu i Barcelony losowania Realu doprowadzają do szału. Może jestem nieobiektywny ale o ile w 2014 Real zasłużył na trofeum i jechał jak walec o tyle w ostatnim roku marzyłem o dwumeczu Real-Bayern, ale Real prześlizgnął się do finału bez poważnego przeciwnika. I jeszcze j----e Atletico które na fuksie przechodzi i wychodzi
  • Odpowiedz
@PiotrDab: raz się wygrywa, raz się przegrywa. Raz posyłasz piłkę w kosmos z karnego a raz ładujesz 2 bramy na boisku rywala jak Ramos. PSG się ładnie zaprezentowało, ale zobaczymy co z tego wyjdzie w dalszych fazach. Real może nie gra porywającego futbolu, ale jak trzeba to wygrywa
  • Odpowiedz
@finam: napisałem, że Bayern BYŁ LEPSZY(bo był po wywaleniu Realu w 2012 i j-----m tryplecie w 2013+ 7:0 z Barcą od której Real ciągle dostaje oklep w lidze) gdy Lewy podpisywał kontrakt więc całą swoją wypowiedź oparłeś na kłamstwie więc o czym my tu dziecko gadamy. A co do 11 LM to odlicz 5 pierwszych Pucharów mistrzów krajowych w czasach w których Anglicy nie brali tego trofeum poważnie i nikt
  • Odpowiedz
@PiotrDab: Ale dowaliłeś też z tymi anglikami. Podobne stwierdzenie, że kiedy angielskie zespoły nie robią szału w LM ostatnio to dlatego, że PM, puchar Anglii czy Tarcza wspólnoty są dla nich dużo ważniejsze. Tak czy tak, nawet licząc tylko od 1993 roku i powstania LM to Real ma najwięcej tytułów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@emmanatorr: Podałem City bo po tym jak poszedł tam Guardiola uważam, że będą wielcy. Nie stawiam znaku równości między City Pellegriniego a Guardioli, według mnie Pep mając czas i pieniądze, zniszczy system!
  • Odpowiedz
@PiotrDab: Spiskowe teorie dziejów już zacząłeś prezentować wiec ja chyba podziękuje za dalszą dyskusję. W jednym momencie wspominasz o klątwie 1/8 LM a gdy ja wspominam o 11 pucharach LM to nagle historia nie ma znaczenia. xD
Z tymi Anglikami to też dałeś czadu.
Lewy podpisał kontrakt w połowie sezonu 14/15 więc po uj mówisz co było w 2012 skoro napisałeś że w czasie podpisania kontraktu Bayern był lepszy od
  • Odpowiedz
@x-ray: jasne, że ma, ale nie jest to 11 trofeów i straty łatwiejsze do odrobienia dla innych zespołów. A co do Anglików, stwierdzenie które mi pośrednio przypisałeś jest głupie i nie ma nic wspólnego z tym co napisałem. Po prostu to, że teraz LM jest najważniejsza nie oznacza, że podobnie było kiedyś. Może ją zastąpić puchar tymbarku za 100 lat i nie oznacza to, że zespoły które go kiedyś wygrywały
  • Odpowiedz