Wpis z mikrobloga

W kontekście przewijających się plotek dotyczących obsady bramki Realu w przyszłym sezonie mam pytanie, zwłaszcza dla osób oglądających więcej meczów Premier League. Otwieram dyskusję.
#realmadryt #premierleague #pilkanozna

Kto jest lepszym bramkarzem?

• David de Gea 56.4% (102)
  • Thibaut Courtois 32.6% (59)
  • Równi 4.4% (8)
  • Sprawdzam 6.6% (12)

Oddanych głosów: 181

• 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Podałem City bo po tym jak poszedł tam Guardiola uważam, że będą wielcy. Nie stawiam znaku równości między City Pellegriniego a Guardioli, według mnie Pep mając czas i pieniądze, zniszczy system!

@PiotrDab: Zobaczymy co te City pokaże w tym sezonie. Bo raczej się skończy znowu bez ważnego pucharu.

Wracając do naszej rozmowy, czy ja źle pamiętam czy to Real zlał Bayern 5:0 w dwumeczu w LM 13/14? Wtedy też był
  • Odpowiedz
Po prostu to, że teraz LM jest najważniejsza nie oznacza, że podobnie było kiedyś. Może ją zastąpić puchar tymbarku za 100 lat i nie oznacza to, że zespoły które go kiedyś wygrywały to potęgi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@PiotrDab: od 93 r czyli wprowadzenia obecnej LM Real wygrał to trofeum więcej razy niż wszystkie kluby angielskie razem wzięte. xDD Zaorane.
  • Odpowiedz
@finam: Lewy dogadał się z Bayernem wcześniej, przecież odchodził po zakończeniu kontraktu i to kiedy podpisał umowę niczego nie definiuje. A co do historii, udajesz głupiego. To co stało się rok czy dwa wcześniej, definiuje siłę klubu, a nie to co było j----e 50-60 lat wcześniej, podałem przykład Ajaxu, użyj mózgu.
  • Odpowiedz
@PiotrDab: Skoro nie pasują Ci lata 60 to podaję następujące liczby od 93 r czyli wprowadzenia obecnej formuły LM. Bo podobno wcześniej Anglicy nie wiedzieli że to takie ważne rozgrywki.

Real: 5
Bayern: 2

Dalej za szerokie ramy czasowe? No ok, ostatnie
  • Odpowiedz
czego dziecko nie rozumiesz? I co to ma do rzeczy?

@PiotrDab: Nazywanie dzieckiem w czymś Ci pomaga? Jeżeli tak to dobrze, na mnie to wrażenia nie robi, mam grubo powyżej 20 rż.
  • Odpowiedz
@PiotrDab: Zmiana zdania nie świadczy o byciu dzieckiem. Dla kibiców BVB chyba nawet byłoby lepiej gdyby wybrał Real co? News który podliknowałeś to tylko plotki, przepisy piłkarskie precyzyjnie mówią kiedy można rozmawiać z piłkarzem o nowym kontrakcie gdy mu wygasa obecny.

ALE okej skoro uważasz że w lutym 2013 r Lewy zdecydował się na Bayern i WTEDY Bayern był silniejszy od Realu to na jakiej podstawie był silniejszy? Bo to
  • Odpowiedz
@finam: Real wygrał finał LM po karnych(więc o czym my tu mówimy) Haha Czyli co Real ma jedną LM mniej ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie o ile dobrze pamiętam to Lewy miał okazję walczyć z obydwoma zespołami więc chyba wiedział lepiej niż my kto jest lepszy.
  • Odpowiedz
@PiotrDab: Nie odbieram całkiem zasług za wygranie w karnych ale mimo wszystko w bezpośrednim pojedynku Real - Bayern do karnych nie było zwycięzcy w tamtym półfinale. Wiadomo ze w końcu karne muszą to rozstrzygnąć ale nie uważam żeby uprawniało to do wniosku ze Bayern w tamtym czasie był lepszy sportowo od Realu. Bayern w sumie też przegrał w karnych wtedy w finale. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PiotrDab: Może i wiedział/wie kto jest lepszy ale jako zawodnik Bayernu nie ma szansy na 100% szczerość żeby powiedzieć kto na prawdę jest lepszy. Więc to żaden argument. A same przenosiny do Monachium jeszcze nie świadczą o tym że wybrał lepszy klub bo często decydują czynniki pozapiłkarskie. (np Krycha w Paryżu)
  • Odpowiedz
@PiotrDab: Ten akurat filmik pokazuje że coś było na rzeczy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tutaj akurat nie ma dowodu że odmówił bo powiedział że nie było kontaktu. Wiadomo że był skoro były propozycje (nie jedna ale więcej). Ale widać jak ostrożnie dobiera słowa, takie "może kiedys" "chciałbym" moim zdaniem słychać w tym jego głosie. ;) Mimo wszystko dosyć łatwo wywnioskować że wybrał po prostu opcję bezpieczniejszą.
  • Odpowiedz
@finam: "nie było kontaktu" było odnośnie tego o czym mówił dziennikarz czyli plotek o tym, że Madryt go chce. "Odmówiłem Realowi" tyczyło się wybrania Bayernu gdy jeszcze był w Borussii. Wyraźnie przyznał, że odmówił.
No stary, jeżeli na słowa Realowi się nie odmawia ktoś odpowiada, że jego przykład temu zaprzecza to nie widzę innej interpretacji....
  • Odpowiedz
@PiotrDab: Przecież nawet dziennikarze korzystają z tego frazesu "Realowi się nie odmawia", i jeden RL tego nie zmienia. :P Gdzieś słyszałem że jego słynny menadżer powiedział że nie przejdzie do Realu póki jest tam Karim. Zresztą teraz może być już za późno. Chyba nie ma już tu za bardzo o czym dyskutować. Moim zdaniem kazus Roberta wcale nie dowodzi tego że nie marzy o Realu. Może marzy może nie.
  • Odpowiedz