Wpis z mikrobloga

@QuantumMechanist: Bo w Polsce antify nie ma. Co nie znaczy, że problemu w Europie nie ma. Jesteśmy obywatelami Europy czy nie?
@SScherzo: Nie widziałem tylu postów oburzenia neuropy jak antifa demolowała miasto podczas inauguracji Trump'a. Widzę za to, oburzenie 4konserw na to co się działo w lokalu 'Chmura'. Nikomu nie jest na rękę, aby mieć Sebixów po swojej stronie i chyba każdy wziąłby się za nich ostro(oprócz paru
  • Odpowiedz
@SScherzo: Ale czemu "Polak zawsze mądry po szkodzie"? Jesteśmy w Europie, więc naturalnie że to na Nas wpływa. Uwaga, Ruchy Narodowe w Europie się konsolidują i coraz częściej się patrzy na Europę, aniżeli na kraj.
Czemu mam uwierzyć, że u Nas będzie lepiej jak antifa będzie mocniejsza, lub będzie więcej imigrantów?

Ruchy narodowe też ewoluują, hasła 'Make Europe Great Again' są myślach wielu Europejczyków. Ja jestem dumnym europejczykiem i jestem
  • Odpowiedz
@DodatnieUjemny: ale czekaj - dziwi Cię to, że Polaków bardziej obchodzi demolowanie ich miast? no faktycznie, dziwne. otóż nie - jest to całkiem naturalne, tak samo jak to, że Ciebie nie obchodzi sytuacja w Korei Północnej, bo to nie Tobie grozi obóz za niesubordynację wobec władzy albo byle pierdnięcie. każdego obchodzi najbardziej to, co dzieje się na jego podwórku. mnie też bardziej obchodzi to, co się dzieje w Warszawie niż
  • Odpowiedz
@SScherzo: Nie odpowiedziałaś no moje pytanie.
"Czemu mam uwierzyć, że u Nas będzie lepiej jak antifa będzie mocniejsza, lub będzie więcej imigrantów?"

Jest to naturalne o tym o czym mówisz, dalej nie wiem czemu nie miałbym patrzeć na kraje zachodnie, które są dla Polski "wzorem". To jest taktyka wyciągniętego palca. Lewica na zachodzie wzięła całą rękę, dlatego warto patrzeć na ich ręce.
  • Odpowiedz
@DodatnieUjemny: oczekujesz od Polaków takiego samego poruszenia na zachowanie ludzi w USA czy gdzieś tam, jak w przypadku sytuacji, które dzieją się w Polsce, a to nie jest to samo, więc naturalnie nikt nie da tyle samo j-----a o zachowanie jakiegoś Mokebe w Paryżu, co gdyby akcja miała miejsce w Warszawie czy innym Lublinie. obecnie to jednak głównie nasi demolują nasze miasta, więc krytykuje się Polaków, a nie imigrantów, którzy
  • Odpowiedz
@DodatnieUjemny: mało masz reakcji? bo ja widzę je za każdym razem, kiedy jakaś informacja z zagranicy wypływa. wystarczyła zresztą akcja w Ełku i już ludzie wyszli demolować ulice, no ale to jest pozytywne, jak mniemam.
  • Odpowiedz