Aktywne Wpisy
Tomaa +194
Polskie Wesela w Polsce to największy rak jaki w ogóle istnieje. Wszystko kur wa sztuczne, sztuczni ludzie, sztuczna atmosfera, sztuczny wystrój, sztuczna muzyka, sztuczne kur wa wszystko. Pamiętam, że jedyne co nie było sztuczne na tych weselach to jedzenie, ale nawet tutaj bym polemizował. Nie ma najbardziej sztucznego i oderwanego od rzeczywistości wydarzenia, jakim jest Polskie Normickie Wesele. A najlepsi są ci, którzy na nie muszą brać kredyt, który spłacać będą przez
zombine +227
#noze #kuchnia
Nie chce mi się szukać, ale już było sprawianie kurczaka denkiem puszki, są noże z ostrzem tylko z włókna węglowego (nie kanapka ze stalą). Będzie działać, to czysta fizyka i od tej w miarę prostej i intuicyjnej strony. KT długo nie pociągnie przy spotkaniach z twardą kością, wywijając się i szczerbiąc, ale do celu, do którego został zaprojektowany będzie działał jak każdy inny nóż.
Komentarz usunięty przez autora
Zaciąć się można kartką papieru i źdźbłem trawy, ale to nie znaczy że źdźbłem ukroisz pomidora na kanapkę. A zadaniem noża jest ciąć pomidora na kanapkę a nie kaleczyć palce. Jutro jak będę miał pierwsze krojenie za sobą to napiszę jak się to cudo sprawuje
Komentarz usunięty przez autora
Więc nie przeczę że ostry być może, ale nie wiem czy utrzyma tą ostrość na tyle długo żeby przekroić chociażby chleb. Teoretyzuję póki co, jutro zobaczę co
Komentarz usunięty przez autora
Tnie średnio. Pomidor z trudem, wykrawanie szypułki czubkiem tego noża niewiele się różni od wykrawania jej łyżeczką. Ser fatalnie, strasznie się zakleja i dodatkowo powierzchnia sera nie jest przekrojona tylko wygląda bardziej na przerwaną. Szynka akceptowalnie.
W zasadzie jedyną rzeczą którą dobrze tnie jest chleb i być może z myślą o chlebie został wyprodukowany
Przy zeszlifowaniu ostrza o połowę na grubość będę miał 2.5 mm a to już jest akceptowalne, do tego pogłębić szlif i zobaczymy co ten cudak potrafi i czy się nie będzie łamał.
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego wieczoru ^^