Wpis z mikrobloga

Aplikacja Too Good To Go. Jedzenia z restauracji, kawiarni i piekarni za półdarmo (2 - 3,8£) #oniondeals #lgdeals. Działa to w ten sposób, że dostajesz na wynos sporą porcję niewykorzystanego jedzenia zaraz przed zamknięciem - zamawia się wcześniej przez aplikację.
Niestety w Polsce jeszcze nie działa ale pewnie kiedyś będzie.
Z tego, co widzę na mapie zarejestrowanych restauracji, to na razie są w Europie zachodniej (głównie #anglia i #dania).
Dzisiaj będę mieć okazję wypróbować - 29 dkk (~17 zł) za spory kubełek z niezłej restauracji.
niezgodka - Aplikacja Too Good To Go. Jedzenia z restauracji, kawiarni i piekarni za ...
  • 15
@niezgodka: i tak już zawołałeś pod cebulą, więc kto obserwuje - ten znajdzie ( ͡ ͜ʖ ͡) swoją drogą - całkiem ciekawa sprawa ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Chicane: Dzisiaj się przekonam, co to jest i czy warto. Ale raczej takiej opcji z niedojedzonym jedzeniem się nie spodziewam, bo to restauracja typu buffet, gdzie nabierasz sobie samemu, co chcesz.
@ja_biotechnolog: No to rzeczywiście nieciekawie z sushi. Sprawdzę pewnie kilka miejsc w moim mieście i zobaczę, co się sprawdza najlepiej. Ciekaw jestem, jak to wygląda z piekarniami, ile się dostaje za te 35 koron i czy to jeszcze w miarę świeże jest. Jeden dobry chleb z piekarni kosztuje 20-25 koron więc wiele się nie ryzykuje.
@#!$%@?: Nie najgorzej. Jedzenia było dużo, danie na 2 - 3 osoby. W tej restauracji samemu się nabiera, co się chce, taki typowy buffet z mięsem, ziemniakami i milionem różnych sałatek. Jak na tę cenę to naprawdę dobry deal (około 25% ceny). Z tego, co mi aplikacja pokazuje to w każdej restauracji/piekarni może to trochę inaczej wyglądać, ale na pewno spróbuję jeszcze nie raz.