Wpis z mikrobloga

@PrzemekMistrz Uwielbiam, jak się orasz:

Art. 51. Kodeksu Wykroczeń

§ 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu (orzekanej w wymiarze od 5 do 30 dni) , ograniczenia wolności ( trwa 1 miesiąc) albo grzywny (wymierzanej w wysokości od 20 do 5000 złotych) .

§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub
  • Odpowiedz
Nie można po prostu ściszyc tej j-----j muzyki i nie byc po prostu głupim robakiem, a jak Cie tak boli ze nie wystosowała do Ciebie prośby ze wszystkimi zwrotami grzecznościowymi to po prostu jej to powiedziec jak spotkasz ja klatce ?
Milion specjalistów od wychowania i dobrych obyczajów by pobiegło od razu o--------c ta sąsiadkę. Juz to k---a widze, jak wy z piwnicy boicie sie wyjść a co dopiero z kobieta rozmawiać
  • Odpowiedz
@PrzemekMistrz

wystarczy obudzić Brajanka w dzień, żeby wyczerpywało to znamiona wykroczenia takiego jak zakłócanie porządku publicznego.

Tak to jest, jak się zapomina o kontekście.
Mowa była o głośnym słuchaniu muzyki,
  • Odpowiedz
Normalnie to bym się uśmiechnął i dał se spokój z napieprzaniem muzyką, każdy ma swoje dni. Ale jak widzę jakim tonem jest napisana ta kartka, to się we mnie gotuje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@PrzemekMistrz Co ty masz z tym "brajankiem" i "bachorem" to nie wiem. Mama tak na Ciebie wołała?

Brajanek śpi, to ma być w ciągu dnia cisza w bloku jak makiem zasiał.

Ma nie być hałasu. Sam mam wysoki poziom tolerancji na głośne dźwięki, ale dziecko nie.
  • Odpowiedz