Wpis z mikrobloga

Nikt tak nie potrafi #!$%@?ć człowieka jak Allegro. Ni z tego ni z owego podnieśli o prawie 100% cenę podstawowej przesyłki (Allegro Polecony InPost), a przy okazji każda próba zmian w cennikach dostawy wywala błędy.

Pociesza mnie tylko fakt, że konkurencja ma po kilkanaście tysięcy aukcji do ogarnięcia ( ͡ ͜ʖ ͡)
#gorzkiezale #allegro
  • 5
Pociesza mnie tylko fakt, że konkurencja ma po kilkanaście tysięcy aukcji do ogarnięcia

@valdo: a jaka to różnica? Zapuszczasz skrypt i po kilku minutach masz wszystko zmienione. Nauczcie się w końcu korzystać z webapi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MichalQ20: Do mnie mail z informacją dotarł dopiero dzisiaj i to ze strony InPostu, a nie Allegro. Widać dla nich jeszcze jestem "leszczem" :)

@Wychwalany: Różnica jest taka, że ja wśród raptem kilkudziesięciu aukcji mam różne poziomy kosztów dla tej samej przesyłki (co by dobrze wszystko wychodziło w wyszukiwarce). Robiąc wszystko skryptem hurtowo można zrobić więcej syfu niż pożytku.
Robiąc wszystko skryptem hurtowo można zrobić więcej syfu niż pożytku.

@valdo: w skrypcie da się zawrzeć tą samą logikę jaką stosujesz robiąc to ręcznie. Najprościej np. dodać +4zł do wszystkich aukcji, ale możesz też bardziej indywidualnie. Nie widze przeszkód.