Aktywne Wpisy

PABLO__ESCOBAR +99
Kurde dzisiaj widziałem wpis babeczki na twitterku w którym pisała ze co taki stateczek jeden czy dwa mogą zrobić mówiła o lotniskowcach USA i żeby się tym nie podniecać bo to tylko dwa statki. #!$%@? że jeden lotniskowiec USA ma większe zdolności uderzeniowe niż całw Polskie lotnictwo razem wzięta nie mówiąc już o całej grupie uderzeniowej lotniskowca XDDD Ludzie co #!$%@? nie mają zielonego pojęcia o armii i ich analizy to XDDD
keymac +3

Zrobiłem ją według siebie naprawde dobrze, warto dodać że sytuacja miała miejsce w #londyn #uk
Angielski klasyk; podczas prezentacji każdy #!$%@? zachwycony jak bym mu spłodził boże dziecko.
"To jest naprawde dobre/sam o tym myślałem/podobne prezentacje robilismy na MBA" itp. itd. No wszyscy #!$%@? wniebowzięci.
No i #!$%@? dzisiaj rano, super informacja, po trzech dniach pracy nad prezentacją okazuje sie że według nich za bardzo skupiłem się na teori. Nie miałem żadnych informacji na temat tego jakimi umiejętnościami będzie dysponował mój zespół, jakie mamy zaplecze finansowe i operacyjne, czy korzystamy z usług zewnętrznych agencji w takich przypadkach jak oprawa graficzna do produkcji materiałów czy mamy własnych grafików. No to jak mam #!$%@? nie bazować na teorii skoro tam #!$%@? nie pracuje a rozkład był mniej więcej 70% teorii i 30% praktyki. Zresztą przeplatało sie to ze sobą i było w miare czytelne.
Praktycznie #!$%@?łem im całokształt kampanii na kwartał w pięć minut i zostałem odrzucony.
Przecież to jest historia na paste, aplikowałem o staż za psie pieniądze aby sie uczyć i zdobyć doswiadczenie (co by w przyszłości nie musieć sie #!$%@? z szukaniem pracy) a nie o pozycje CMO w microsofcie...
I tak już #!$%@? któryś miesiąc, i jedyny feedback jaki sie dostaje to pół zdania o tym żebyś już sie nie smucił i #!$%@?ł.
#marketing w tym kraju i szukanie pracy to ciężkie wyzwanie, cięższe niż sama praca.
#coolstory #truestory
Przeciez to typowe "przekwalifikowanie". Poznalem kiedys przez dluzszy czas dzial marketingu w jednej z ogolnonarodowych telewizji i jedynymi kwalifikacjami tamtejszego staffu (srednia wieku 25 lat) byla dobra gadka przez telefon oraz zapijanie sie po pracy
Londyn pod względem pracy w branży marketingu jest bardzo competitive i zjeżdża sie do niego cały kraj, jeśli twój stopień nie jest z rusell group będzie ci bardzi ciężko wbić na entry level.. Mam kontakt z paroma rekruterami w tej branży wiec wiem jak to jest.
lub
Zamiast robić prezentację dla kogoś, kto tego nie docenia od miesięcy, zrób prezentację 5 minutową dla siebie co zrobić aby nabyć doświadczenie w X miesięcy (stać się expertem w ściśle określonej branży) i przyjść później na rozmowę kwalifikacyjną tylko po to aby negocjować warunki :)
@unb10 W piątek idę na szkolną edycje dragons den z własnym pomysłem, zobaczymy co wyjdzie :D.