Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, mam problem. Moja młodsza siostra lvl 15 jest gnębiona w szkole przez dziewczyny w swojej klasie. Wyzwiska są normą, moja siostra nie potrafi nic odpysknąć i zawsze w takich sytuacjach wybucha płaczem. Ostatnio na WF-ie jedna dziewczyna wymyśliła, że będą w nią kopać piłkami (!), w szkolnym autobusie siedzi sama. Na korytarzu też siedzi sama z telefonem, mówi że jak do kogoś chce zagadać to ludzie ją zbywają, że każdy ma już swoją koleżankę i nikt jej nie potrzebuje. Jeśli chodzi o wyzwiska (nazwano ją rudą szmatą) mama chciała zrobić inbę w szkole, poszła do wychowawczyni i dyrektorki ale nic to nie dało. Baba na wychowawczej robi im chemię. Rodzice tych dziewczyn wszystkiego się wypierają, że ich córki wcale nie są takimi diabłami. Moja siostra codziennie jest zdołowana, wybucha płaczem bez powodu i zamyka się w pokoju, namawiam mamę żeby zapisać ją do psychologa. Co więcej można z tym zrobić? Nie mogę na nią patrzeć w takim stanie ( ͡° ʖ̯ ͡°) #pytanie #kiciochpyta
  • 183
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrytaFatalna: gimnazjum to dżungla ( ͡° ͜ʖ ͡°) praktycznie nigdy sprawy załatwiane przez nauczycieli / dyrektorów nic nie dawały bo w tym wieku autorytetów sie z grubsza nie szanuje, a jedynie zaogniało to konflikt

jakbym miał możliwość to bym je zwyczajnie nastraszył w jakiś sposób, skuteczność powinna być bardzo wysoka bo w gimnazjum panuje bardzo mocna hierarchia stadna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PrytaFatalna: najlepszym rozwiązaniem będzie psycholog oraz PRZEDE wszystkim pomaganie w zwiększeniu poczucia wartości twojej siostrze. Poczucie własnej wartości pozwala mieć w------e na wszystko i robić swoje.
Poza tym to stawiam na to że źródłem problemów twojej siostry nie są koleżanki tylko wasza rodzina która spartaczyła wychowanie.
  • Odpowiedz