Aktywne Wpisy
mickpl +1475
cytmirka +190
Ostatnie zdjęcie Rudzika, zrobiłam je kilkanaście minut przed eutanazją… To była moja pierwsza eutanazja podopiecznego psiaka.
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
myślę nad samochodem i brany pod uwagę jest Suzuki SX4 albo Fiat Sedici. Ktoś ma, ktoś zna? Jakieś opinie?
Samochód potrzebny jest jak na razie dla dwóch osób, głównie jazda po mieście, co weekend jakiś wypad ~100km, ze 2-3 razy w roku wyjazd ~1500km.
Nadaje się to?
Celuję w samochód względnie nowy, tak >2013 rok. Budżet 40k.
Macie ewentualnie jakieś pomysły na coś podobnego? Generalnie chodzi o to, żeby to było coś wyższego, chociaż trochę, żeby nie siedzieć dupą na asfalcie. 4x4 nie jest konieczny.
#motoryzacja #suzuki #samochody #4x4 #fiat
Komentarz usunięty przez moderatora
@r3m0: to w zasadzie takie same pojazdy. Nie jezdzilem fiatem, ale prowadzilem kilka razy SXa calkiem przyjemnie.
Modeli z napedem AWD jest calkiem sporo, jednak osobiscie na fiata bym sie nie zdecydowal.
Ojciec jest fanem marki, ale po prostu fiat mi nie lezy. Fiat jest dobry tam gdzie jest suchy klimat i nie ma zimy ;)
Co do suzi, mialem 2 modele, oba zajezdzilem, baleno 4x4
Zobacz też na Skoda yeti
W dodatku nie bylo w mojej okolicy (200km) nic ciekawego, wszystko w dieslu :(
@PMV_Norway: Do wyboru mamy też w miarę sprawdzoną zafirę z 2007 roku i jest opcja żeby ją wziąć za 20k. Można by tym trochę przejeździć i dozbierać na Forestera albo Vitare, to by było idealnie.
No nic, dzięki za odpowiedzi.
Do Opla mokka się orzymierzalem ale odpuściłem.