Wpis z mikrobloga

Mircy,
myślę nad samochodem i brany pod uwagę jest Suzuki SX4 albo Fiat Sedici. Ktoś ma, ktoś zna? Jakieś opinie?
Samochód potrzebny jest jak na razie dla dwóch osób, głównie jazda po mieście, co weekend jakiś wypad ~100km, ze 2-3 razy w roku wyjazd ~1500km.
Nadaje się to?

Celuję w samochód względnie nowy, tak >2013 rok. Budżet 40k.
Macie ewentualnie jakieś pomysły na coś podobnego? Generalnie chodzi o to, żeby to było coś wyższego, chociaż trochę, żeby nie siedzieć dupą na asfalcie. 4x4 nie jest konieczny.

#motoryzacja #suzuki #samochody #4x4 #fiat
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wiesz co SX4 i Sedici to podobne modele. Obstawiałbym fiata. Miałem kupować sedici lecz zakupiłem nową Kia Rio. Fiat ma łatwo dostępne części. Tylko silnik to koniecznie 1.9jtd
  • Odpowiedz
Fiat Sedici i SX4

@r3m0: to w zasadzie takie same pojazdy. Nie jezdzilem fiatem, ale prowadzilem kilka razy SXa calkiem przyjemnie.
Modeli z napedem AWD jest calkiem sporo, jednak osobiscie na fiata bym sie nie zdecydowal.
Ojciec jest fanem marki, ale po prostu fiat mi nie lezy. Fiat jest dobry tam gdzie jest suchy klimat i nie ma zimy ;)
Co do suzi, mialem 2 modele, oba zajezdzilem, baleno 4x4
  • Odpowiedz
@PMV_Norway: Ja własnie też się bardziej skłaniam ku SX4, jakoś fiat mi się kojarzy z marką bardziej budżetową. Z drugiej strony podobno te auta (z wyjątkiem diesla 2.0) były produkowane na tej samej linii produkcyjnej na Węgrzech, więc może materiały też były te same. Różowa słyszała gdzieś, że fiaty podobno mają trwalszą blachę, ale czy to prawda, cholera wie. Z drugiej strony nie zamierzam się z tym autem wiązać na
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@PMV_Norway no wiadomo, Niemiec płakał jak sprzedawał :D Chodź mi o to, czy takie Subaru jest o tyle wyższa klasa że mimo starościoze być ok. Teraz jeździmy 23 letnim audi i w sumie jeszcze chodzi... Wątpię że sedici tyle wytrzyma.
  • Odpowiedz
@wiaderkoo: Mokka to niestety wyższe ceny niż 40k, prawie nic nie ma w tym przedziale. O yeti poczytam.

@PMV_Norway: Do wyboru mamy też w miarę sprawdzoną zafirę z 2007 roku i jest opcja żeby ją wziąć za 20k. Można by tym trochę przejeździć i dozbierać na Forestera albo Vitare, to by było idealnie.

No nic, dzięki za odpowiedzi.
  • Odpowiedz