Wpis z mikrobloga

Tak się neuropa z konserwami okłada, nawzajem ''bekują'' z własnych potknięć, ale co z sukcesami?

-co ludzkości dała lewica(czyt. poglądy lewicowe)? Czy doktryna lewicowa przyniosła jakieś profity dla rozwiniętych cywilizacji (nie mylić z polityką rządów)?

#4konserwy #neuropa #bekazlewactwa
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Postęp napędza postęp i samo to przyczynia się do ułatwień w różnych dziedzinach życia. Zmiany następują samoistnie i to raczej pewne ruchy są wypadkową postępu, a nie odwrotnie.

@Maneharno: Aha, czyli wszystkie ruchy lewicowe walczące i protestujące o prawa pracownicze, urlopy, 8-godzinny dzień pracy, wolne weekendy, dostęp do edukacji, czyste środowisko etc. były niepotrzebne, bo to i tak wyszło samo z siebie xD
rzep - > Postęp napędza postęp i samo to przyczynia się do ułatwień w różnych dziedzi...

źródło: comment_hSc3yrJhJFzJqGLTzsSNiWHzz09Dvpis.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@rzep: Dokładnie tak. Edukacja to przygotowanie do pracy i złapanie bakcyla konsumpcjonizmu. Wolne jest regulowane efektywnością pracy i konserwacją sprzętu, ewentualnym postojowym. Czyste środowisko to olbrzymie koszty i zazwyczaj spycha się na koniec kolejki, bo łatwiej zapłacić szkodliwe, czy sponsorować lokalną społeczność. Takie ruchy są tylko wypadkową postępu, czasem przyspieszają powszechność pewnych rozwiązań, czasem hamują rozwój.
  • Odpowiedz
@Maneharno: "Wszystko by się samo zrobiło" xD

Edukacja to przygotowanie do pracy i złapanie bakcyla konsumpcjonizmu.

Tak, szczególnie tzw. "edukacja ogólna" z chemii, literatury, fizyki etc. Robotnicy fizyczni bardzo tego potrzebują w swojej pracy
  • Odpowiedz
@rzep: Sami uczniowie pytają, a po co mi to wiedzieć i na co mi się to przyda?

Pracownik powinien być wypoczęty i zdolny do pracy. Są prace, które można i wykonywać 12 godzin. Fabryka, fabryce nierówna są różne stopnie automatyzacji i różne wymagania precyzji w celu uzyskania norm jakości. Nie pracodawcy, a pracownicy tak jak cześć sprzeciwiała się wolnym niedzielą. Przedsiębiorstwo dopiero gdy przynosi zysk może pozwolić sobie na rozwój
  • Odpowiedz
Sami uczniowie pytają, a po co mi to wiedzieć i na co mi się to przyda?

@Maneharno: A potem dorastają i widzą że szkoła mimo wszystkich wad programowych dała im bardzo wiele.

Also z wolnymi niedzielami nie chodzi o to że pracownicy nie chcą mieć WCALE wolnego tylko o to by państwo na prośbę grupki fanatyków nie wprowadzało im NAKAZU by tym dniem była akurat niedziela.
  • Odpowiedz
@Datura @Maneharno

A potem dorastają i widzą że szkoła mimo wszystkich wad programowych dała im bardzo wiele

Wręcz przeciwnie: dorastają i widza, że szkoła, poza podstawami typu czytanie, pisanie, podstawowe liczenie, podstawowe fakty z biologii/geografii (podstawowe, czyli poza tą masą nieistotnych szczegółów, które się wkuwa tylko na kartkówkę), to marnowanie ludziom czasu.

Większość i tak przechodzi przez szkołę na zasadzie ZZZ: zakuć, zdać, zapomnieć.
  • Odpowiedz