Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +631
bibi__ +275
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
-co ludzkości dała lewica(czyt. poglądy lewicowe)? Czy doktryna lewicowa przyniosła jakieś profity dla rozwiniętych cywilizacji (nie mylić z polityką rządów)?
#4konserwy #neuropa #bekazlewactwa
@Maneharno: Aha, czyli wszystkie ruchy lewicowe walczące i protestujące o prawa pracownicze, urlopy, 8-godzinny dzień pracy, wolne weekendy, dostęp do edukacji, czyste środowisko etc. były niepotrzebne, bo to i tak wyszło samo z siebie xD
Tak, szczególnie tzw. "edukacja ogólna" z chemii, literatury, fizyki etc. Robotnicy fizyczni bardzo tego potrzebują w swojej pracy
Pracownik powinien być wypoczęty i zdolny do pracy. Są prace, które można i wykonywać 12 godzin. Fabryka, fabryce nierówna są różne stopnie automatyzacji i różne wymagania precyzji w celu uzyskania norm jakości. Nie pracodawcy, a pracownicy tak jak cześć sprzeciwiała się wolnym niedzielą. Przedsiębiorstwo dopiero gdy przynosi zysk może pozwolić sobie na rozwój
@Maneharno: A potem dorastają i widzą że szkoła mimo wszystkich wad programowych dała im bardzo wiele.
Also z wolnymi niedzielami nie chodzi o to że pracownicy nie chcą mieć WCALE wolnego tylko o to by państwo na prośbę grupki fanatyków nie wprowadzało im NAKAZU by tym dniem była akurat niedziela.
Wręcz przeciwnie: dorastają i widza, że szkoła, poza podstawami typu czytanie, pisanie, podstawowe liczenie, podstawowe fakty z biologii/geografii (podstawowe, czyli poza tą masą nieistotnych szczegółów, które się wkuwa tylko na kartkówkę), to marnowanie ludziom czasu.
Większość i tak przechodzi przez szkołę na zasadzie ZZZ: zakuć, zdać, zapomnieć.
@rzep: tak działa wolny rynek lewaku, niewidzialna ręka wszystko załatwi.
@Hirvio44: Przyjemność przyglądania jak orzą się własną ideologią.