Wpis z mikrobloga

Ciekawe zdjęcie z artykułu "Narodziny Gorzały" (The Birth of Booze) z najnowszego anglojęzycznego wydania National Geographic. Pozwoliłem sobie przetłumaczyć podpis.

Przed chicherią w Lamay, Peru, Lucio Chávez Díaz pije kukurydziane piwo o truskawkowym smaku - chicha frutillada. Historycznie dzisiejsze czyste piwa, wina i wódki stanowią wyjątek. Napoje alkoholowe przez długi czas były zaprawiane niemal wszystkim, począwszy od sosnowego igliwia, poprzez żywicę aż po miód. Starożytni Grecy ścierali nawet kozi ser na piwo.

#wanderlust - tag z moich podróżniczych tułaczek

#podroze #fotografia #alkohol #ciekawostki
Pobierz Dwadziesciajeden - Ciekawe zdjęcie z artykułu "Narodziny Gorzały" (The Birth of Booze...
źródło: comment_kX8BZhzyLD1lehZZhqdj2csqaPPHjj4I.jpg
  • 1