W Gdańsku na stacji Orlenu koło lotniska mieszka sobie kot. Przesiedzial tak całą zimę. Kiedyś wpuszczali go do środka jak były mrozy, ale po skargach klientów musieli go wyrzucać...to teraz siedzi przed wejściem całe dnie. Zawsze jak go widzę zastanawiam się, może czeka na kogoś?
@radosss złapać i uśpić. Tak wiem, zimnosercy złodupiec ze mnie ale taka jest prawda, bezdomne psy i koty powinny być usypiane a przynajmniej sterylizowane. A gołębie i szczury masowo wybijane
@So_I_Scream babcie i dziadkowie nie mnożą się jak #!$%@?, nie srają na każdym trawniku w mieście i nie przenoszą chorób. Miasto to nie miejsce dla (bezdomnych) zwierząt
@DrunkMind: kastracja to zupełnie inny temat, który jest realizowany od co najmniej 5 lat w Polsce przez samorządy, no ale to trzeba wiedzieć coś więcej niż być stulejarskim ekspertem.
osoby starsze nie przenoszą chorób? od kiedy? coś się zmieniło od wczoraj w biologii i biomie?
@radosss: ten kot na zdjęciu nie wygląda, aby potrzebował pomocy wykopków. Mnie się tam wydaje, że z racji tego, iż stoi siedzi przy drzwiach i robi smutną minę, dostaje srogie porcje parówy dzień w dzień.
@radosss: moją ulubioną knajpą jest właśnie taka posiadająca przychodzącego kocurka, za pierwszą bytnością tam myślałam, że to posąg, gdy nagle się poruszył. Koteły to są bardzo wdzięczne zwierzęta, z charakterem. Szkoda mi każdego bezdomnego sierściucha
@JarosG: u mnie tez przyszedl raz w porze przedobiadowej i "miau.. miauuu". Nakarmilem raz i teraz slysze co drugi, trzeci dzien to samo. Ale kot jest na wypasie, nawet jesli bezdomny to widac, ze moja miska nie jest jedyna. A ze to stary samiec to nie zamierzam go przygarniac, raczej watpie, ze bylovy mu dobrze w mieszkaniu.
@So_I_Scream Po pierwsze to ja ciebie nie obrażam a fakt że ty obrażasz mnie bo mam inne zdanie pokazuje kto tu jest prawdziwą stulejką. A jeśli według ciebie starsi ludzie przenoszą choroby w ten sam sposób co bezdomne psy i koty to polecam poczytać przed pisaniem głupich komentarzy - słowo klucz 'epidemie'
#gdansk #koty #pokazkota
Babcie i dziadków z hospicjum też usypiac?
@GodSafeTheQueen: to przygarnij tego kota
osoby starsze nie przenoszą chorób? od kiedy? coś się zmieniło od wczoraj w biologii i biomie?
A jeśli według ciebie starsi ludzie przenoszą choroby w ten sam sposób co bezdomne psy i koty to polecam poczytać przed pisaniem głupich komentarzy - słowo klucz 'epidemie'
Komentarz usunięty przez moderatora