Wpis z mikrobloga

Słuchajcie mireczki sprawa jest. Bo już godziny dzielą nas od tej przeklętej rejestracji numerów. Mam swój stary numer ,który chciałbym zachować ale nie chce rejestrować go. Bardzo proszę o porade co mozna zrobić. Powiedzcie wszystkie sposoby co można zrobić aby tego nie robić. Powicie po co zarejestruj przecież nie jesteś terrorystą, okey po to mam telefon na prepaida(może być na priv) mam ten numer juz 3 lata i chcę nadal aby mieć te nutkę "anonimowości" i tak chcę aby jednak pozostało.

#telefony #rejestracja #orange #play #plus #pytanie #pomocy #pis #komputery
Pobierz a-lexis - Słuchajcie mireczki sprawa jest. Bo już godziny dzielą nas od tej przeklęte...
źródło: comment_jlUFLcJlBLtgG2xjUENz8mgY84JVCxid.jpg
  • 19
@a-lexis: jedyne wyjście to znaleźć amatora taniego wina i na niego klepnąć.

Wadą tego rozwiązania jest to że jak będziesz chciał potem zrobić jakieś ruchy (przejście do innej sieci itp.) to musisz znowu fatygować pana "kierowniku daj jakieś drobne na winko" :D
@Piaseczyniak: To jest nic. Pan może sobie poprosić o wydanie duplikatu karty jednoczesnie deaktywując starą - darmowe rozmowy plus kody dostępu do różnych serwisów z weryfikacją przez sms. ( ͡ ͜ʖ ͡)
@a-lexis: na allegro olx cie podepną smsem pod konto na slupa. Ale lepiej rejestrowac na siebie jak ci na numerze zalezy, bo jak bedzie trzeba karte wymienic albo ją zgubisz to sobie duplikat wyrobisz, a tak to ten slup sobie wyrobi duplikat twojej karty nawet nie wiesz kiedy.
@a-lexis wczoraj rejestrowalem na poczcie i kobieta nawet dowodu nie chciała. Tylko jej podałem dane. Raczej powinna z dowodu. Może na poczcie leją na to. Pójdź zagadaj a jak spyta o dokumenty to przygraj glupa że zapomniałes
To bardzo proste. Rejestrujesz na jakiegoś słupa - koszt jakieś 10zl maksymalnie. Teraz możesz nawet zarejestrować to z domu, bo na Allegro rejestrują już nawet SMS. A za kilka miesięcy Twój smutek jest już bezcenny, bo nie możesz wyrobić duplikatu karty sim, która właśnie zgubiłeś. Nie możesz przenieść numeru do innego operatora, bo nie jesteś jego właścicielem. W salonie operatora urządzasz hurrr durrr awanturę, bo przecież jesteś taki niezależny, numer nie jest