Aktywne Wpisy
Napedikr +641
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
Maurelius +459
Partia Razem wystartowała z portalem, na którym można się podpisać pod sprzeciwem wobec Kredytu 0%.
https://zerosensu.pl
#nieruchomosci
https://zerosensu.pl
#nieruchomosci
a) Bo jest katolikiem
b) Bo jego elektorat to katolicy
c) Bo na wielu świętach państwowych są odprawiane msze, czy inne nabożeństwa i jako głowa państwa powinien brać udział w świętach państwowych
d) Bo na wielu świętach katolickich są odprawiane msze, czy inne nabożeństwa i jako katolik powinien brać udział w świętach katolickich
Państwo jest świeckie, nie musi nigdzie być. Prywatna imprezka katolików to ich sprawa.
A gdzie powód dla którego tak lize im tyłki i tyle go na kolanach widać?
Ale to nie zmienia faktu, ze kler stał się świętą krową, nawet bardziej niz za po.
@Prawiczkolewak: no ok, ale jesli prezydent jest katolikiem, to takze jego sprawa.
Owszem, nie prezydenta Andrzeja, ale samego Andrzeja.
Tyle, ze poniewaz ten Andrzej jest prezydentem akurat, to na mszy bedzie Anrzrzej prezydent, a nie tylko jakis Andrzej - bo nie da sie byc od 8 do 16 prezydentem, a potem zwyklym czlowiekiem.
@Ignacy_Patzer: Obecnie chrzest jest niezgodny z biblią, wg niej dorośli ludzie powinni się chrzcić, takze te statystyki są gówno warte, ale proszę, wg kościoła 85 procent jest ochrzczona, a mniej niz 40 procent chodzi do kościoła, co daje mniej niz 1/3 społeczeństwa
1. Gdybym był biblistą albo historykiem Kościoła (a najlepiej oboma) to chętnie bym podyskutował na ten temat. Muszę jednak zauważyć, że chrzest tylko dla dorosłych jest praktykowany jedynie w kilku wspólnotach protestanckich. Większość wspólnot wywodzących się z pierwotnego Kościoła (czyli głównie katolicy i prawosławni) chrzci niemowlęta.
2. Większość Polaków została ochrzczona (czyli z punktu widzenia Kościoła są katolikami) i deklaruje się jako katolicy (czyli są
2. Z większości Polaków tacy katolicy, jak ze mnie kosmonauta. Jak ktoś mnie zapyta czy jestem, odpowiadam tak, ale w kosmos nie latam, i leje na niego. Skoro tacy z nich katolicy, to dlaczego nie chodzą do kościoła? Statystyki pokazują takze ze mniej niz 1/5 Polaków wierzy w dogmaty kościoła, a to podstawa