Wpis z mikrobloga

@susi33: Endomondo jest wystarczające w zupełności moim zdaniem. Na WP Endomondo korzystało z tego co wiem z Here Maps więc nie było problemu z działaniem offline. Na Androidzie korzysta pewnie z Google Maps - tu tez możesz zassać sobie fragment, który Cię interesuje.
@AvantaR: Tak ,ale sa na Gmaps pozaznaczane szlaki turystyczne poziomice etc? Chyba nie a to fajna sprawa jak się jedzie pierwszy raz rowerem w jakiś las albo cos żeby się nie zgubic tylko pokręcić :)
@susi33: z darmowych, bez reklam to oruxmaps - można zintegrować z wieloma serwisami (czyli wysyłać aktywności). Używałem wiele lat i polecam. Teraz przerzucam się na locusa, bo oprócz map i zapisu aktywności brakuje mi jednej rzeczy, która jest właśnie w locus:) Obie apki dobre, ale do samych aktywności orux będzie git. Jak wybierzesz locus to też dobrze. Przetestuj obie najlepiej.
@civi88: Mam ją zainstalowaną jako nawigację samochodową, ale wkurza mnie bardzo wolne odświeżanie mapy podczas jazdy. Np wjezdam na rondo to 1 klatka, a druga klatka jak już dokonałem zjazdu. Przy serii skrętów w krótkim odstępie czasu przez to nawi staje się nieczytelna. Rozumiem, ze ten typ tak ma i nie da się tego w opcjach zmienić?
@susi33: no, raczej nie jest okrojony z kompasu, żyroskopu itp. W takim razie wina aplikacji. Pewnie za rzadko pobiera lokalizację. W takich typowo apkach do trackingu da się się to zmieniać - najlepiej wg własnych upodobań i w zależności od sportu.
W samochodzie zaś powinno być raczej ciągłe odświeżanie, ale nigdy nie używałem osmand, więc tylko gdybam:)