Aktywne Wpisy

anoysath +1462
Jan Urban właśnie został trenerem reprezentacji Polski. Daj plusa a zawołam cię w dniu zwolnienia Jana Urbana. Poprzedni trener Michał Probierz pełnił funkcję trenera 1 rok, 8 miesięcy i 22 dni #mecz #reprezentacja
źródło: temp_file671016449508254641
Pobierz
Ana77 +3
Ktos wciska mi kit o dużych zyskach na giełdzie jeżeli wykorzystuje sie sztuczna inteligencje. Że sam robi bota i ten na demo wyciąga na miesiąc kilkanaście tysięcy zł. Jako, że bliska osoba to łyka to zastanawiam się czy przy spekulacji jest to w ogóle mozliwe? Bo mnie się wydaje, że nie XD Genialny program, który gra dla ciebie na giełdzie a ty tylko nadzorujesz.Namawiają do założenia konta o wpłacenia kilku tysięcy. Namawia

Daniel Dennett - Odczarowanie - Religia jako fenomen naturalny
#publicystyka #filozofia
@urs6: no bo Dennett jest jednak bądź co bądź filozofem, dość cenionym, więc lepiej wie jak formować poprawne argumenty. Widziałeś debatę Hitchensa z Lane Craigem? Z całą sympatią do Krzysia, żenua ^2
https://www.ted.com/talks/alain_de_botton_atheism_2_0?language=pl
@urs6: Już nie jest? Wypisał się?
Daj jakieś konkrety.
Nie dam ci przykładów konkretnych, Dawkinsa czytałem dosyć dawno i takie zostało mi o nim zdanie. Jego pewność i wiara w nieistnienie jest nacechowane myśleniem religijnym.
@urs6: Dawkins nie twierdzi, że Boga na 100% nie ma(nawet w swojej 7'stopniowej skali, daje sobie mocną 6), ale często w odniesieniu do niego powołuje się na czajniczek Russela. Co do "fanatyzmu", faktycznie, może wydawać się bardzo natrętny, ale też trzeba zauważyć, że swój przekaz kieruje głównie do Amerykanów, społeczeństwa gdzie gęsto występują szkoły religijne, różne skrajne odłamy chrześcijaństwa nieraz
@urs6 "god delusion" jest według mnie jego najgorszą książką, wszystkie o ewolucji warto czytać
Masz racje, ale Samolubny gen, którą mogę polecić. Na razie najlepsza Dawkinsa jaką miałam okazje przeczytać.
@urs6:
@urs6: Czemu, kiedy oni próbują mówić cokolwiek o religii, rozważania zawsze muszą skręcić na temat biologii i ewolucji? Mogliby chociaż raz podjąć temat od ciekawszej strony np. historii czy filozofii, wskazując na fałsz jakiegoś religijnego dogmatu, ale nie. U nich zawsze wszystko musi się kręcić wokół Darwina. Nieważne czy to Dawkins, Hitchens czy Dennet.
@fenr7r: No i najlepsze jest to, że Hitchens wygrał, co znowu dowodzi, że wykształcenie nie pociąga za sobą w 100% inteligencji. To ile błędów w rozumowaniu logicznym Craig popełnił, to aż szkoda gadać ;d. Najgorszy apologeta, to już lepszy Lennox jest, chociaż w rozmowie z Dawkinsem też wypadł słabo.
@jakubito: hmm to ciekawe czemu istnieje cała dziedzina filozofii zajmująca sie tym zagadnieniem? :P