Wpis z mikrobloga

@RealAKP: Odp: To zależy. W autach drogowych lepiej hamuje mi się prawą nogą. Część kierowców w GT3 też używa prawej. Jak się dobrze przyjrzysz, zobaczysz jak noga przeskakuje na dohamowaniach. Shane Van Gisbergen to jeden z najlepszych zawodników w GT3 i V8 Supercars.
DrQ - @RealAKP: Odp: To zależy. W autach drogowych lepiej hamuje mi się prawą nogą. C...
@valencianista: Głupotą jest porównywania jak się powinno jeździć w samochodzie drogowym, a jak w sportowym itp.
Autem z automatyczną skrzynią biegów jeździ się tak samo jak z manualną skrzynią biegów, tylko ucinasz sobie jedną nogę. W tym przypadku tą, którą wciskasz sprzęgło, ponieważ zauważyłem, że niektórzy tutaj nie ogarniają kierunków.
@DrQ: @RealAKP: na pewno są przypadki hamowania prawą nogą w sporcie wyczynowym ale to chyba zdecydowana mniejszość kierowców. W czasie, w którym przekładasz nogę z jednego pedała na drugi możesz wykorzytać na jego wciskanie :D

@nophp: pytanie było oczywiście o auta sportowe albo chociaż sportową jazdę automatem :)