Wpis z mikrobloga

Zabawna rzecz to #bezpieczenstwowsieci #siecikomputerowe w #windows10 Zainstalowałam VirtualBox i okazuje się że program coś tam sobie instalował w plikach użytkownika. Próbując więc przetestować windows7 (bez nawet aktualizacji) straciłam możliwość poruszania scrollem na stałe ( nie tylko kiedy vb był włączony). Po odinstalowaniu tego windowsa scroll wrócił. Naprawdę to się instaluje w celu bezpiecznego uruchamiania programów? Dlaczego mi to zabrało scrolla?
  • 14
@zima65: Zgaduję, że to te narzędzia do przenikania/integracji między wirtualką a właściwą maszyną nie ogarnęły sytuacji. VB sugeruje ich instalację przy uruchomieniu, patrz co instalujesz następnym razem ;)
@zima65: Wybacz, ale ta sytuacja wymaga przestudiowania całej sytuacji od początku w twoim środowisku, a na to nie mam czasu i sił obecnie i w najbliższej przyszłości więc nie jestem w stanie już ciągnąć tego tematu.
@zima65: Bo sam z tego korzystam; tak samo jak VirtualBox, jest darmowy; w sumie nie ma z nim żadnych jaj (jak na przykład ten znikający scroll ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Jedynym minusem jest to, że nie da się na nim odpalić kilku VMek jednocześnie z jednego okna, ale da się to ominąć uruchamiająć kilka oddzielnych instancji.