Wpis z mikrobloga

No to jeszcze raz bo nadal widzę że propaganda działa. I naprawdę ... nie chodzi tu politykę i to kto kogo popiera, ale zwyczajnie o fakty ... zwykłe fakty których polecam się trzymać bo w innym wypadku to dyskusja jest g...o warta.

Teraz już obrońcy TVP nie bronią że nic nie było zakrywane ale atakują twierdząc że serduszko zostało doklejone przez hejterów TVP i dobrej zmiany.
Więc pokazuję i wyjaśniam:

1. Zarzut że materiał został nagrany w sobotę więc poseł nie mógł mieć serduszka. G..o prawda... wrzuciłem monetkę do puszki w Lidlu prawie tydzień temu i od tego czasu mam serduszko na kurtce.

2. Wrzucane jest zdjęcie z serduszkiem i analizami z wyostrzeniem etc. i udowadnianiem w ten sposób że tzw. "lewactwo" próbuje oczerniać TVP i celowo wkleiło serduszko mówiąc że TVP zamazało serduszko a że tego serduszka nigdy nie było. Problemy tu są dwa
- pierwszy to to że w celu bronienia głupiej przegraniej sprawy ktoś mógł wkleić serduszko w materiał aby móc mówić że lewactwo manipuluje - ale ok... może to tylko teoria spiskowa
- i po drugie i przede wszystkim - niech ktokolwiek pokaże mi link do materiału źródłowego w którym mamy nagranie z posłem i serduszkiem, Niestety nikt tego nie jest w stanie zrobić, jedyne co jest pkazywane to jakiś dziwny screen dość mocno spikslowany nie wiadomego źródła

3. Jedyne co jest pewne to materiał TVP znajdujący się na stronach i serwerach TVP pod tym linkiem https://wiadomosci.tvp.pl/28632662/kto-gral-na-siebie-okupujac-sejm (około 1 minuty materiału) gdzie nie mamy wątpliwości że materiał jest oficjalny, jest własnością TVP i przez nią był tworzony ... i w tym materiale widać jak wół że coś było zakrywane i to bardzo nieumiejętnie i prymitywnie że aż oczy bolą.

Poniżej na screenach widać po podciągnięciu poziomów widać jeszcze dokładniej - nie trzeba być bohaterem CSI żeby to zobaczyć samemu... (jeśli ktoś nie wie jak to zrobić to podam tutorial jak pobrać darmowego gimpa, jak zrobić screen z materiału TVP i jak podciągnąć poziomy.

Więc mamy ewidentnie manipulowany materiał na serwerach TVP - stąd wniosek że nie przez lewaków ale przez TVP był manipulowany - oraz jakiś pojedynczy screen niskiej jakości z serduszkiem bez jakiegokolwiek źródła i miejsca pochodzenia. Niech mi ktoś powie gdzie jest prawda a gdzie manipulacja bo jak dla mnie to jednak dość oczywiste.

#dobrazmiana #tvpis #wosp #wosp2017 #polityka
perlikont - No to jeszcze raz bo nadal widzę że propaganda działa. I naprawdę ... nie...

źródło: comment_Pl0h0E4pRVUWm4eEPZG3eWGBwntA3TsS.jpg

Pobierz
  • 36
Więc mamy ewidentnie manipulowany materiał na serwerach TVP

@perlikont: TVP już dawno cenzurowała logo WOŚP a także herb miasta, w programie Rolnik szuka żony,
co pokazuje że to nie jest żadna cenzura WOŚP, tylko polityka firmy. A cała afera jest z dupy.
@erbo: Jeśli to jest polityka firmy to powinna ona być czymś oczywistym i znanym oraz oficjalnym - w końcu jest to firma państwowa którą my finansujemy. Mamy jednak nie wyjaśnienie dlaczego zostało zakryte, a zaprzeczanie że nic nie było zakrywane.
Mają taką politykę to niech będzie ona jawna i konsekwentnie stosowana, ale zakrywanie - i to jeszcze w tak prymitywny sposób - i mówienie że nic się nie robiło z tym
@perlikont: To że serduszko wymazano nie oznacza, że go nie doklejono. Przecież skądś się to zdjęcie z serduszkiem wzięło, a nie z emitowanego programu?
@mopo: Ależ oczywiście ... właśnie o tym piszę... problem jednak jest taki że to że TVP zakrywało - bardzo łatwo udowodnić bo mamy dostęp do materiału, a screen z serduszkiem nie wiemy skąd pochodzi, kto go wrzucił i w jakim celu.
Więc ja bym powiedział inaczej... to że ktoś dokleił serduszko nie oznacza że TVP działa ok i nie manipuluje zakrywając coś i twierdząc że nic takiego nie robili.
@perlikont:
Serio nie umiesz się domyślić tego że jakiś pracownik TVP był gorliwy w cenzurowaniu obrazu że ukrył logo WOŚP tak samo jak ukrył herb miasta? xD
@erbo: Ale przecież nikt nie twierdzi że sam Kaczyński stał nad technikiem który to zrobił. Jednak to że coś zostaje wywalone nie wynika że ktoś sobie to ot tak wymyślił ... jest klimat jazdy po WOŚP i zakrywania informacji o wośp wszelkimi innymi informacjami i ktoś chciał sobie punkty nabić u kurskiego materiał retuszując. Problem w tym że TVP idzie w zaparte że nic nie zakrywało.
Tak, bo dbają prawa autorskie. Z tego też powodu połowę "Puczu" #!$%@? z youtube haha

@alphabeta: Policz ile serduszek nie wycieli, a ile wycieli, wtedy będziemy mogli rozmawiać czy dbają o prawa.
Poza tym filmiki z youtube można cytować na prawach cytatu.
A prezentowanie znaków towarowych to całkiem co innego.
Jednak to że coś zostaje wywalone nie wynika że ktoś sobie to ot tak wymyślił ... jest klimat jazdy po WOŚP i zakrywania informacji o wośp wszelkimi innymi informacjami i ktoś chciał sobie punkty nabić u kurskiego materiał retuszując.

@perlikont: Aha, spoko, to wymyśl mi jeszcze powód dlaczego ocenzurowano herb Lubina z wizerunkiem Matki Boskiej xD
Jest klimat jazdy na herby miast czy Kurski nie lubi Lubina?
A może to przez
@erbo: ZApytaj Kurskiego o matkę boską - po pierwsze sprawy nie znam a po drugie jeśli tak duża i ważna firma ma problem z niesłusznie zakrytym herbem - i jest to błąd to wychodzi szef, przeprasza za sytuację i mówi o wyciagnięciu konsekwencji z samowolnie działającego pracownika który tego dokonał.
To samo jeśli chodzi o serduszko - w zamian jednak mamy pójście w zaparte i udawanie że nic się nie stało.
Skoro nie wycieli wszystkich to pewnie Owsiak #!$%@? im teraz sprawy sądowe za miliony. i co teraz? kto za to zapłaci? Pereira do dymisji.

@alphabeta: Nie widziałem żeby firmy pozywały TV za publikacje ich logo, ale TV tego nie robią za darmo, tylko za kasę, jak Jurek chce promo swojego biznesu to niech płaci.
@perlikont: Ty jesteś normalny? TVP nie ma obowiązku publikacji herbu miasta ani loga Owsiaka.
Mogą je sobie dowolnie zakrywać. Tak samo jak w tym programie zakrywali logo każdego samochodu.
@erbo: Czy ty jesteś normalny nie zapytam ... zapytam czy potrafisz czytać? Problemem nie jest to że zakrywali - pytanie jest dlaczego ... i trak uważam że firma państwowa finansowana z naszych podatków ma obowiązek wyjaśnić taką sprawę. I dlaczego teraz twierdzą że nic takiego nie było robione - skoro to takie normalne to nie rozumiem negacji?
@perlikont: przekaz partyjny nie zawierał wyjaśnienia dlaczego skoro logo zostało zakryte to Kurski szedł w zaparte, że nie było - dlatego teraz się dowiesz, że zakryto je bo taka polityka TVP. Jutro będzie update, że Kurski nie zaprzeczał tylko sobie zażartował z posła, dlatego napisał o tym "Belzebubie" :)
I dlaczego teraz twierdzą że nic takiego nie było robione

@perlikont: Gdzie ja niby napisałem że nic takiego nie było robione?
Twierdzę wręcz przeciwnie, to od dawna było robione, w wielu stacjach.
@Ryan_Newman: No, i ciemny lud to kupi
...
a w sumie już kupił patrząc na komentarze.

To że można się niezgadzac politycznie czy światopoglądowo to rozumiem ... można się nawet kłócić w tych kwestiach, ale kurcze... jeśli zaczniemy pomijać i podważać fakty to jakakolwiek rozmowa zupełnie traci sens.