Wpis z mikrobloga

@xZyngi: żadne cebulaki, tylko komuś kto zarządza tą pracownią nie chciało się przejść i wpisać klucze, u mnie w szkole jak wgrywamy świeże obrazy to też przez kilka dni nie są aktywowane systemy
  • Odpowiedz
@xZyngi: To jest norma, czasem pomagam przy przygotowywaniu szkleń w jednej z większych na Polskę firm i reinstall stacji robi się zwykle raz na miesiąc aby uniknąć takich komunikatów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xZyngi: wcale bym się nie zdziwił gdyby to faktycznie był pirat a nie lenistwo admina -- w Polsce to norma. Jak zaczynałem pracę w pierwszej firmie, w pierwszej kolejności był audyt stacji roboczych, sprzątanie i blokada uprawnień - biegunki dostawali userzy bo "nie można sobie instalować programików przez tego idiotę ... co on sobie wyobraża że to jego??"
K---a jak słyszę słowo "programik" to mam ochotę zabijać - torrenty, dialery
  • Odpowiedz
@kyaroru do dzisiaj nie wiem skąd gość wziął taki wynalazek - ostatni uzasadniony technologicznie widziałem przed rokiem 2000.
Obstawiam jakieś hipsterstwo technologiczne - nie potrafiłem tego inaczej wytłumaczyć.
Ogółem chlew.
  • Odpowiedz
@pawel-kw-wkp: Ja koło roku 2000 usuwałem dialera z gołymi babami wujkowi - programiście Clipper/FoxPro z doświadczeniem w IT od lat 70. To dopiero była żenada, jak widać nie każde pokolenie rodzi się z umiejętnością rozsądnego nawigowania w pikantnej części internetu:)
  • Odpowiedz