Wpis z mikrobloga

Tylu ludzi ile na tym serwerze https://elysium-project.org/ to ja nawet na globalu nie widziałem. Polecam mirki ten serwer, to reaktywacja Nostalriusa, gra się o niebo lepiej niż na globalu który stał się dennym klikaczem gdzie od 15-100 można wbić siedząc w mieście i tylko klikając na dungeon findera.
Tutaj nie ma tak łatwo, klasyczna Vanilla gdzie nawet przy wykonywaniu questów trzeba szukać czasem informacji w internetach gdzie iść bo nie ma markerów na mapce tak jak w nowym wowie, a żeby zdobyć mounta trzeba coś więcej niż rozegrać partyjkę w Hearthstone na tym samym koncie BattleNet. To moja pierwsza przygoda z Vanillą bo na Globalu grałem dopiero od WoD i śmiało mogę powiedzieć że już tam abonamentu nie wykupię bo i nie ma po co.
Polecam realm Zeth'Kur, powstał wczoraj więc wszyscy zaczynali od zera, na inne nie ma co wbijać, na elysium nawet się nie dostaniecie bo kolejki po 2-4 godziny.
Klient zajmuje jakieś 5 gb pamięci.
#wow #worldofwarcraft #nostalrius #elysium #gry #mmorpg
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vigo_Von_Homburg_Deutschendorf: Gdybym nigdy nie grał na globalu to może i mieliby prawo, ale ja grałem tu i tam i mając porównanie to jest niebo a ziemia :P pozwolę sobie zacytować

Dlaczego ludzie grają w vanille i inne typu wotlk?:

- Problemem jest dzisiejsza prostota gry (spowodowana, aby łatwiej twinkować, ale w Legionie trochę to zniszczyli przez grind broni artefaktowej(+ostatnia afera PvPartefaktów). Np kiedyś Lv i mount coś znaczył, dzisiaj ma to
  • Odpowiedz
@Qiudo: Jak zniszczyć twoje marzenia? Vanilla będzie tam przez cały czas. Czytaj monotonność i brak contentu.
Przelecisz te parę tierów pvp i pve i co potem? Nie zapominajmy, że Classic jest cholernie niezbalansowany pod względem pvp nie mówiąc tu nawet o pve (c'thun 40 osób to była jakaś masakra).
  • Odpowiedz
@Qiudo: Jak się grało długo w WoWa to taki serwer to jest jedna wielka nuda. Mnie nie bawi szukanie podpowiedzi jak zrobić questa, bo większość questów znam na pamięć, więc wbijanie poziomu jest dla mnie nudne, jak się robi 30x to samo zadanie. Poza tym największy minus takich serwerów to to, że jak już wbijesz max, zrobisz kilka raidów to co potem? Jaki jest cel grania dalej? Robić nową postać
  • Odpowiedz
@Qiudo:

Dlaczego ludzie grają w vanille i inne typu wotlk?

Bo jest za darmo? Bo cebula? Gunship na wotlk w końcu ktoś oskryptował? Czy jednak nie warto walki, która nazywana była lootshipem.

Np kiedyś Lv i mount coś znaczył, dzisiaj ma
  • Odpowiedz
@Markizek: problemy z maną (bardziej opłacało się używać low rank spelli bo zjadały mniej many), problemy z aggro na tankach (dps musiał uważać, żeby nie przebić), no i ustawienie na tej walce (range 5yd przy 40-stu osobach, powodzenia :))
  • Odpowiedz
Przecież to jest to MOP'a? Na pewno było w WoDzie. A dlaczego tak się stało? Bo serwery były puste. Zajebista gra mmo, gdzie nie spotkasz żywej duszy (Wejdź do Exodaru czy Silvermoon city i sprawdź jakie to uczucie kiedy miasto stanowią sami NPCtowie). Ja gram na serwerze, który od początku jest pełny i nie ma połączenia. Plus, że puste lokacje są wypełniane graczami z innych serwerów.

@pandapl:

No właśnie, na
  • Odpowiedz
@Qiudo: wynika tylko z tego, że ally ssie i nikt nimi nie gra ( ͡° ͜ʖ ͡°) ,na dobrą sprawę Accidentally odeszło w WOTLK z Burning Legionu przez kolejki, WOTLK to dzień w dzień kolejki do serwera. Jakąś godzinę temu wszedłem aby sprawdzić jaką prędkość travel form druida i ... kolejka :)
Ogrimmar nadal jest u nas pełny mimo Dalaranu (tutaj ludzie zazwyczaj są na Krasus
pandapl - @Qiudo: wynika tylko z tego, że ally ssie i nikt nimi nie gra ( ͡° ͜ʖ ͡°) ,...

źródło: comment_nPrdGzrLhxWPh4QzLO4ZthvCmDY6uSPT.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@pandapl: no ten screen tylko zniechęcił :) Nie wiem gdzie ten Orgrimar pełen ludzi bo ja tu może ze 30 ludzi widzę xD
Zobacz sobie jak to tu wygląda :P na początku masz miasto.
Qiudo - @pandapl: no ten screen tylko zniechęcił :) Nie wiem gdzie ten Orgrimar pełen...
  • Odpowiedz
@Qiudo: powodzenia w robieniu questów ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
haha, największy uptime serwera to Uptime: 1 day 3 hours 27 min 2 sec. Brawo.
  • Odpowiedz