Wpis z mikrobloga

Około 100h poświęcone na naukę webdevu - głównie FCC, codecademy, google itp. I zawsze jak już myślę, że coś umiem to jakieś czalendże na fcc dają mi w pysk i czuję się jak szmata. Proste algorytmy z czasem zrozumiałem, zrobiłem później te przyjemne intermediate projects, ale to całe intermediate algorithm scripting mnie przeraża. Za dużo metod, za dużo obiektów, za duża abstrakcja - nawet nie potrafię zwizualizować tego wszystkiego w głowie ()
#naukaprogramowania #webdev #gorzkiezale
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sveg: O, jestem przy tym sam akurat :D. Wstępnie to rozkminilem, tylko zapomniałem o przypadku gdy bedzie wiecej niz jeden parametr w "source" ale wydaje mi sie ze wystarczy dorzucić druga pętle i zadziała. Powodzenia kumplu i odzywaj sie jak cos cie bedzie trapic, jesteśmy na podobnym levelu to możemy sobie pomagać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
z początku wydawało się łatwe, ale gubię się w tych wszystkich metodach filter() keys() itp. i funkcjach. Ale po kilku dniach w-----w pewnie zrozumiem w końcu

@sveg: poczytaj dokładnie jak działa filter i Object.keys(). Moje rozwiązanie ma 7 linijek
  • Odpowiedz
  • 0
@sveg Dzialaj i do przodu :) 100h. w takim cs go to tyle co nic wiec i tutaj nie oczekuj cudow. Dzialaj i pracuj wytrwale. Poczatki bywaja bardzo trudne, to normalne.
  • Odpowiedz