Wpis z mikrobloga

#skoki #sport
Kiedyś byłem fanatykiem "Bravo Sportu", miałem prawie każdy numer, czytałem zmyślone wywiady (chyba większość taka była) i artykuły od deski do deski. Gdy Piotr Żyła zaczął kilka lat temu jakoś lepiej skakać, to skojarzyło mi się, że gdzieś kiedyś przewinęło mi się jego nazwisko. Na strychu zachowała mi się jeszcze kolekcja, zacząłem ją przeglądać w poszukiwaniu Żyły. Trochę się naszukałem i naczytałem różnych rzeczy, zanim trafiłem na zgubę. Mocna nostalgia. Od razu zrobiłem skan i wysłałem mu na Facebooku. Piotrek powiedział, że dobre i podziękował za podrzucenie. Teraz pomyślałem, że i Wam podeślę i sobie zerkniecie.

Numer 2 (w roku), 23 stycznia - 5 lutego 2002.
Trochę #gimbynieznajo.
Pidzej94 - #skoki #sport
Kiedyś byłem fanatykiem "Bravo Sportu", miałem prawie każdy...

źródło: comment_1P3aEMoMrCygJY0d8za6In8YFmnGEdnr.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Organizatorzy Pucharu Świata kombinowali nawet z połączeniem skoków kobiet i mężczyzn, ale nie wiem jak by to miało wyglądać, żeby nie zmieniło się w parodię, jakieś bonifikaty za płeć czy coś :)

@bh933901: może chodziło im o połączenie imperzy, a nie samego konkursu? skakali by przed / po facetach i mieli swoją klasyfikacje.
  • Odpowiedz
@kvaccaro: Zapomniałem o jednym nazwisku - Mateusz Wantulok - były kombinator norweski, obecnie pierwszy trener kadry A w tej dyscyplinie, no i rozwinęła się trochę pod jego okiem ta kadra - choć większa w tym zasługa według mnie Jana Szturca, jego asystenta.
  • Odpowiedz
@Pidzej94: o kurczę, pamiętam ten numer! Gapiłem się na to zdjęcie, na przemian ze skakaniem na dywan z wersalki i zazdrościłem skubańcom, że mieszkają w górach :D
  • Odpowiedz
Paweł Słowiok

@Pidzej94: Ech, ten upadek sportowy jest chyba najbardziej przykry ze wszystkich wspominanych w artykule dzieciaków. W przeciwieństwie do reszty ww., zapowiadał się na naprawdę niezłego grajka. Był mistrzem świata dzieci w Ga-Pa w skokach i wicemistrzem w kombinacji norweskiej, osiągał rezultaty, które sugerowały naprawdę spory talent. Budowa ciała po okresie dojrzewania okazała się jednak chyba nazbyt masywna, dlatego przeniósł się do dwuboju. Tam jako junior pokazywał się z
  • Odpowiedz
@wykop_polska: Racja, może być tak że po drodze coś stało się ważniejsze, jednak jak częsty to scenariusz już się nie dowiemy. Możemy być pewni że w przypadku takiego Mateusza Rutkowskiego czy Tomasza Byrta zadziałała głupota wieku dziecięcego w połączeniu z układzikami Tajnera..
  • Odpowiedz