Wpis z mikrobloga

Ej świry. W sumie to mam Dreamsparka czyli pełno programów za FRIKO. Wpadłem na genialny pomysł, oczywiście odpaliła się we mnie prawdziwa wena polaka. Otóż mógłbym sprzedać kody do programów na allegro i zarobić w ten sposób na wóde, koke i k---y. Czy to jest legalne? Sprzedawanie kodów z DreamSparka?
#dreamspark #cebula #cebuladeals #janusz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spajcker: Jest nielegalne. W umowie masz że kupione klucze może używać tylko właściciel konta z którego pobrano oprogramowanie. A i trzeba też pamiętać że zakupiony system można zainstalować tylko na komputerze na którym już jest windows. Na czystym sprzęcie system się nie aktywuje.
  • Odpowiedz
@raq195: Dostajesz Windowsa którego możesz zainstalować na sprzęcie który już ma licencje na obojętnie jakiego Windowsa. Np masz sprzęt z windowsem XP to możesz sobie kupić na niego Windowsa 7, 8 czy tam 10. Sprawdź w licencji na Dreamspark bo jest to tam napisane. Znalazłbym Ci to ale właśnie sprawdziłem że mi już zdezaktywowali konto i nie mam jak sprawdzić.
  • Odpowiedz
@spajcker: Pojdziesz siedziec.

Raz ze kodow nie mozna odsprzedawac, dwa - samo posiadanie klucza nie sprawia ze jest w zgodzie z licencja.
To tak jakbys uzywal generatora kluczy i uwazal ze masz legalne opogramowanie.
  • Odpowiedz