Aktywne Wpisy

powodzenia +382
kolega Szwed wysłał dla mnie takie zdjęcie
w Chorzowie otworzyli Bajs Burger
Bajs po szwedzku znaczy g---o
na reddicie Szwedzi mają trochę radochę
w Chorzowie otworzyli Bajs Burger
Bajs po szwedzku znaczy g---o
na reddicie Szwedzi mają trochę radochę
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
lubaxd +9
#nieruchomosci #pytanie
Zawsze mnie takie szeregowce intrygowały i zastanawiałem się kto to kupuje, kim jest klient docelowy takiej nieruchomości. Dlaczego ludzie to kupują? Jakie są plusy takiego rozwiązania bo ja nie widzę żadnego, masz "kawałek" podwórka który sąsiaduje z 5 innymi podwórkami, na co przeznaczyć taki teren? na basen ze stelażem, trampolinę i 100 tuj ? Innego zastosowania nie widzę, żonka sie upier***iła na własny dom ale cie
Zawsze mnie takie szeregowce intrygowały i zastanawiałem się kto to kupuje, kim jest klient docelowy takiej nieruchomości. Dlaczego ludzie to kupują? Jakie są plusy takiego rozwiązania bo ja nie widzę żadnego, masz "kawałek" podwórka który sąsiaduje z 5 innymi podwórkami, na co przeznaczyć taki teren? na basen ze stelażem, trampolinę i 100 tuj ? Innego zastosowania nie widzę, żonka sie upier***iła na własny dom ale cie
źródło: image;s=1280x1024;q=80
Pobierz

Słowem wstępu, @Trzustek poinformował, że na telefonie nie działa kontrola nad graczem, temu pierwsze co zrobiłem to dodałem. Może kiedyś dodam pełną wsparcie dla telefonów.
Niestety z powodu nie odemnie zależnych, nie udało mi się dziś pomóc nikomu, chyba jakieś święto narodowe czy coś. Na stackoverflow, zanim zdarzyłem napisać swoją odpowiedź temat znikał, tak 4 razy więc sobie odpuściłem.
W aktualnej wersji gry, v0.4 dodałem:
- skakanie po wciśnięciu dodowlnego klawisza i naciśnięciu na okno gry
- dodanie assetów (ziemia i niebo)
- wymiana kolorów
- dodanie trzymania najwyższego wyniku w localStorage w obręmbie jednej wersji
- dodanie dzwięków skoku i śmierci
Pozostało:
- dodanie preload assetów
- dodać asset postaci
- dodać assety przeszkód (2-3)
- poprawić detekcję
- dodanie poziomu trudności
- dodanie wyboru ilości przeciwników
- dodanie ekranu powitalnego
- dodanie instrukcji na starcie
- refactor (tydzień po skończeniu reszty)
Link - http://bit.ly/2hXCns2
Może ktoś z #gamedev, się wypowie i powie czy idę w dobrym kroku, bo wczoraj z #naukaprogramowania słaby był odzew.
#100daysofcodemz
przy spawnowaniu przeszkód po prostu sprawdzaj, czy poprzednia nie jest zbyt blisko (minimalna odległość może zależeć od wielkości bloku ale to już jak nie będziesz miał co robić)