Mam taką sytuację. Projekt mieliśmy do końca roku. Wydatki mogliśmy ponosić do 31 grudnia. 30 grudnia późnym popołudniem (piątek) przelałem kasę za ostatnie zaległe faktury (sporo tego było). Patrzę, a bank wszystko zaksięgował z 2 stycznia. Czy koszty poniesione zostały w terminie? Kasa z konta zeszła już 30 grudnia. Może ktoś podpowiedzieć?
@Jaracz_Joint niekoniecznie. Zwykle na wyciagu sa dwie daty - data ksiegowania i data waluty. Jezeli data ksiegowania to 30 grudnia, a data waluty to 2 stycznia to wyciag mozna zaksiegowac jako grudzien. Jezeli to jednak styczen to pewnie przydaloby sie zlozyc do jednostki, ktora finansowala projekt pismo o przedluzenie projektu do dnia 2 stycznia, aczkolwiek najlepiej podpytac sie albo jakiejs instytucji zewnetrznej jak to zrobic, albo wygooglac, albo podpytac sie opiekuna z
@FenkSzui jeśli faktycznie tak będzie, że data grudniowa gdzieś będzie widoczna ale nie na wyciągu to można wydrukować pojedyńcze potwierdzenia realizacji przelewu i podpiąć oraz spisać protokół że tak jest i chuy wam do tego ( ͡°͜ʖ͡°)
@FenkSzui: @Jaracz_Joint: nie ma tego na wyciągu grudniowym, więc będzie na styczniowym. Kasa oczywiście z konta zeszła już 30 grudnia, a klikając w przelew widnieje "data nadania - 30 grudnia, data waluty - 30 grudnia, data utworzenia dokumentu księgowego - 30 grudnia, data księgowania - 2 stycznia"
@Maver87 No to musisz się dowiedzieć czy firma/instytucja której dotyczy projekt weźmie pod uwagę te wydatki skoro tylko data księgowania przez bank (czyli w sumie formalność banku która Cię nie dotyczy) jest inna.
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
Mam taką sytuację. Projekt mieliśmy do końca roku. Wydatki mogliśmy ponosić do 31 grudnia. 30 grudnia późnym popołudniem (piątek) przelałem kasę za ostatnie zaległe faktury (sporo tego było). Patrzę, a bank wszystko zaksięgował z 2 stycznia. Czy koszty poniesione zostały w terminie? Kasa z konta zeszła już 30 grudnia. Może ktoś podpowiedzieć?