Wpis z mikrobloga

https://i.imgur.com/H2FweQ6.jpg

Tak jak opisywałem to jeszcze w grudniu, bariera 1160$ okazała się nie do przejścia ( wykres dla giełdy bitstamp ). Głębokość korekty:
1. 970$
2. 880$
3. 760$
4. I ostatni możliwy dołek ( jeżeli do niego dojdzie to będzie to króciutka szpilka w dół ) 550$

Możliwe sytuacje które biorę pod uwagę to spadek do 980$ powrót w okolice 1050$ następnie spadek do 760 - 880$ i wybicie, które rozpoczyna poszukiwanie nowego szczytu w 2017 roku.

W między czasie w zakresie od 880 - 1150$ może wytworzyć się trend boczny - jednak nie będzie on trwał zbyt długo z uwagi na zbyt duże oczekiwania względem bitcoin'a w roku 2017.

Tym którzy sprzedali w okolicach 1150$ ( jak ja ) polecam cierpliwość. Wypić piwko za zrealizowane zyski i pozwolić emocjom na giełdzie opaść.

#bitcoin #analizabitcoin #kryptopomocnik #kryptowaluty
kryptopomocnik - https://i.imgur.com/H2FweQ6.jpg

Tak jak opisywałem to jeszcze w g...

źródło: comment_m8FQNXKBeKNX13fn96ZeFIezD5dWIr6i.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SquashPL: ( biorąc pod uwagę giełdę bitstamp ) Okolice 850$ to całkiem dobre wejście, chociaż oczekuje głębszego spadku do jakiś ~760$ i tutaj bardzo dobra cena wejścia. Możliwa krótka szpila do okolic 600$ ( ale to jest raczej bardzo mała szansa i bardziej brałbym to pod uwagę, gdyby ktoś chciał dokupić niż wchodzić na rynek ).
  • Odpowiedz
@SquashPL: Jeżeli dysponujesz PLN to tylko polskie giełdy: bitmarket, bitbay oraz kantor inpay. Aby wpłacić tam kasę musisz mieć zweryfikowane konto, więc jeżeli jeszcze nie masz to zrób to czym prędzej. :) Ja osobiście korzystam z bitmarket. To co kupisz przelej sobie czym prędzej na portfel na kompie lub jakiś paper wallet i w taki sposób przetrzymuj. Jak będziesz chciał zarobić na wahaniach to do tej zabawy nie polecam polskich
  • Odpowiedz
@PanPrezesJohny: Właśnie niedawno usiadłem do wykresów i obserwuje, trudno jeszcze mi określić dokładne prawdopodobieństwo. Wygląda na to, że kurs próbuje się odbić, ale siłą rzeczy dalej utrzymuje, że kurs spadnie w okolice 760$ (bitstamp). Możliwy wcześniejszy wzrost w okolice 950-990, ale sytuacja jest zbyt niepewna wziąć na giełdzie panuje zamieszanie, ja nadal obserwuje bez ruchu.
  • Odpowiedz
@kryptopomocnik: A jeszcze mam takie pytanie. Co sądzisz o arbitrażu? Patrząc teraz na różnice na giełdach np. w tym momencie na btc-e Bitcoin jest po $866(buy) a na c-cex jest po 942(sell) co daje nam aż 8.77% zysku! Tylko gdzie jest haczyk? Bo chyba sam transfer pomiędzy giełdami trwa dosłownie kilka sekund? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
  • Odpowiedz
@PanPrezesJohny: Transfer między giełdą kryptowaluty (bitcoin) trwa chwilkę, to prawda. Ale giełda nie wypłaci Ci środków (dolarów) z konta na obce konto, musi to być konto bankowe zweryfikowane przez Ciebie, a nawet jeżeli będzie opcja wypłacenia dolarów to weź pod uwagę, że btc-e to giełda rosyjka, a c-cex o ile kojarzę niemiecka. Przelew z banku między krajami trwa tygodnie. I ostatni problem.. aby wpłacić pieniądze na giełdę należy zweryfikować konto
  • Odpowiedz